Penktadienį, 11 valandų 45 minutės, Purvėnų kaime užsidegė Miliun šeimos namas. Namo šeimininkė pasakoja, kad beprasidedant nelaimei, name buvo likusi 26 metų dukra su 11 mėnesių sūnumi. Dukra, namie užuodusi dūmų kvapą, pravėrė langus. Tada namas ir pradėjo degti atvira liepsna. Manoma, kad gaisrą sukėlė užsidegęs kaminas, rašoma pranešime spaudai.

Namo savininkė pasakoja, kad nors namas ir nebuvo naujas, tačiau gražiai sutvarkytas ir rekonstruotas.

Tragedija Šalčininkuose

„Tai buvo mano jau mirusių tėvų namas, kurį visai neseniai suremontavau, investavau visas per gyvenimą sukauptas santaupas, jame gyvenau visą gyvenimą. Namas buvo senos statybos, medinis, bet pilnai rekonstruotas. Nauji langai, naujas stogas, naujos durys, grindys…“, – pasakojo namo šeimininkė Ana Miliun.

Sudegusio namo savininkė sako, kad gaisrui prasidėjus, dukra dar bandė pati gesinti ugnį, tačiau suprato, jog tikrai nepavyks numalšinti liepsnos. Todėl pradėjo prašyti kamynų pagalbos ir iškvietė ugniagesius, kurie, deja, negalėjo greitai atvykti dėl nepalankių oro sąlygų.

Tragedija Šalčininkuose

„Mano dukra bandė gesinti ugnį su vandeniu, bet jai nepavyko. Tada, pasiėmusi vaiką, ji išbėgo į gatvę prašyti pagalbos. Tuomet buvo iškviesta gaisrinė pagalba. Šalia gyvenantys mūsų kaimynai išgirdo dukrą ir puolė padėti gesinti, kol atvyks gaisrininkai. Dukra, palikusi vaiką kaimynų namuose, taip pat išbėgo toliau gesinti. Bet ugnis jau buvo įsismarkavusi.

Tragedija Šalčininkuose

Beliko laukti tik gaisrininkų pagalbos. O gaisrininkai važiavo labai ilgai, nes užstrigo sniego pusnyse. Vos atvykę, jie staigiai pradėjo dirbti ir gesinti ugnį“, – dalinosi A. Miliun.
Gaisras nepagailėjo šeimos – su savimi pasiėmė viską. Šiuo metu šeimai reikalinga bet kokia įmanoma pagalba. Nors artimieji ir padeda, tačiau vien jų pagalbos neužtenka.

„Namų apyvokos daiktus po truputį suneša mano artimieji. Dabar svarbiausia viską atstatyti, kad mūsų šeima ir vėl turėtų namus. Bet kokia materialinė pagalba šiuo metu yra labai svarbi“ , – sakė A. Miliun.

Visi neabejingi nelaimei, kviečiami padėti šeimai atkurti namus.

„Aš esu Ana Miliun. Iš visos širdies dėkoju tiems, kurie išties man pagalbos ranką tokioje baisioje nelaimėje, kuri užklupo netikėtai ir pasirinko būtent mano šeimą...“ – rašė moteris.

Ana Miliun
Sąskaitos numeris: LT407300010019406223
Mokėjimo paskirtis: auka sudegusiam namui

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (312)