Ingredientai

Šviežios stintos 500 g
Miltai 200 g
Burokėliai (nevirti) 4 vnt.
Persilado prieskoniai
Aliejus kepimui
Porcijos: 6
Laidos „Gardu Gardu“ vedėjas, profesionalus šefas Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti traškias stintas, keptas aliejuje. O šalia jų labai tiks naminiai daržovių traškučiai. Nepastebėsite, kaip šis patiekalas dings nuo stalo.

Gaminimo eiga

1. Nuskuskite saldžiąsias bulves ir burokėlius. Supjaustykite labai plonomis riekelėmis (geriausia naudoti specialią tarką).

2. Išdėliokite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Traškučiai iškeps geriausiai, jei riekelės nesilies viena su kita. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos, pipirų ir persilado prieskonių.

3. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. konvekciniu režimu.

4. Kepant stebėkite daržoves ir, jei reikia, laiką ilginkite. Jei orkaitėje yra džiovinimo programa, galite naudoti ją.

5. Stintas nuplaukite ir išvalykite.

6. Į miltus įberkite šiek tiek sezamo sėklų, druskos, išmaišykite ir šiame mišinyje apvoliokite stintas.

7. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus ir taps auksinės spalvos.

8. Ištraukę dėkite ant vienkartinių rankšluosčių, kad sugertų perteklinį aliejų.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai