Ingredientai

Tryniai 3 vnt.
Cukrus 150 g
Miltai 180 g
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Įdaras:
Aviečių tyrė 250 ml
Kremas:
Minkštas sviestas 250 g
Kreminis sūrelis 200 g
Liofilizuotų aviečių milteliai 2 šaukštai
Porcijos: 8
Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Šokoladą ištirpinkite su sviestu ir atvėsinkite. Kiaušinius, trynius ir cukrų išplakite iki tirštos kreminės masės. Sumaišykite su ištirpintu šokoladu. Suberkite persijotus ir sumaišytus su kepimo milteliais bei druska miltus.

2. Tešlą supilstykite į formeles ir šaukite į įkaitintą iki 170 °C orkaitę. Kepkite apie 30 min.

3. Iškepusius keksiukus aušinkite ant grotelių.

4. Peiliu nupjaukite viršūnėlės, šaukštu išimkite šiek tiek vidaus ir sumaišykite su aviečių tyre. Gautą įdarą sudėkite atgal į keksiukus. Ant kiekvieno keksiuko užspauskite dviejų spalvų kremo – ir balto, ir rožinio.

5. Kremui ištirpinkite baltąjį šokoladą garų vonelėje. Darykite tai labai atsargiai, neperkaitinkite. Ataušinkite.

6. Išplakite minkštą sviestą iki baltos purios masės, įmaišykite sūrį (jis turi būti vienodos temperatūros su sviestu) ir supilkite atvėsintą baltąjį šokoladą. Išmaišykite ir trumpam palaikykite.

7. Padalykite į dvi dalis, vieną sumaišykite su liofilizuotomis avietėmis.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai