Ingredientai

Miltai 200 g
Cukraus pudra 3 šaukštai
Kepimo milteliai šaukštelis
Druska 0.5 šaukštelio
Pienas 262 ml
Nesūdytas sviestas (ištirpintas ir atvėsintas) 4 šaukštai
Vanilės esencija 0.5 šaukštelio
Kiaušinio trynys 1 vnt.
Kiaušinių baltymai 3 vnt.
Citrinų sultys 0.25 šaukštelio
Kremas:
Vanilės esencija
Pienas šlakelis
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Didesniame inde sumaišykite miltus, kakavą, cukraus pudrą, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde sumaišykite pieną, sviestą, vanilės esenciją ir kiaušinio trynį iki vientisos masės. Trečiame inde iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus su citrinos sultimis.

2. Į miltus supilkite indo su pienu ingredientus ir trečdalį išplaktų kiaušinių baltymų. Likusią baltymų dalį įmaišykite itin atsargiai ir švelniai, kad tešla nesusmegtų.

3. Lengvai padenkite riebalais kepimo žiedų vidų. Rekomenduojama naudoti purškiamą kepimo aliejų.

4. Kremo ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.

5. Įkaitinkite keptuvę (geriausia nelimpančiu kepimo paviršiumi) ir patepkite riebalais. Rekomenduojame naudoti purškiamą kepimo aliejų. Sudėkite kepimo žiedus į keptuvę ir tešla užpildykite pusę kiekvienos formelės tūrio. Apdenkite dangčiu ir kepkite iki tešla pakils, o blynelių apačia apskrus (maždaug 5 minutes). Atsargiai apverskite blynelius, naudodamiesi mentele. Apdenkite ir kepkite iki gražiai apskrus antroji blynelio pusė.

6. Iškeptus blynelius perkelkite į lėkštę ir tik tuomet nuimkite kepimo žiedą. Patiekite su maskarponės kremu, barstykite kakava.

Šokoladiniai suflė blyneliai
Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai