Ką ir kaip daryti

Kruopščiai nuplaukite ryžius po tekančius karštu vandeniu. Tada suberkite juos į puodą, užpilkite karštoku vandeniu ir patrinkite ryžius tarp delnų – taip išsiplaus krakmolas. Vandenį pakeiskite kelis kartus.

Vos jis taps perregimas, nupilkite jį, įpilkite į ryžius du–tris šaukštelius aliejaus, įberkite druskos (1 šaukštelis stiklinei ryžių) ir užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad vanduo apsemtų ryžius ir virš paviršiaus jo būtų centimetru daugiau.

Palaukite, kol ryžiai sugers vandenį, tada pastatykite indą į mikrobangų krosnelę ir 20-iai minučių įjunkite ją 450 vatų galingumu.

Po 20 min. ryžius galėsite valgyti. Pagardinkite juos sviestu ar tuo, kuo pageidaujate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)