Ingredientai

Spurgos:
Kietasis mocarelos tarkuotas sūris 200 g
„Panko“ džiūvėsėliai 6 šaukštai
Kreminė varškė 1 šaukštas
Kiaušinio baltymas 1 vnt.
Aliejus (kepti)
Salotos:
Mėgstamų salotų lapai 2 saujos
Vidutinio dydžio avokadai 2 vnt.
Šviežios braškės 1 sauja
Kedrinės pinijos 2 šaukštai
Mėlynasis svogūnas 1 vnt.
Granatų sėklos 1 sauja
Mėtų lapeliai (papuošti)
Padažas:
Apelsinų džemas 1 šaukštas
Druska žiupsnelis
Juodieji pipirai „Tellicherry“ žiupsnelis
Porcijos: 2
Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Į dubenį sudėkite mocarelos sūrį, varškę ir viską išmaišykite.

2. Pasitieskite sviestinio popieriaus, formuokite vidutinio dydžio rutuliukus ir dėkite ant paruošto stalviršio.

3. Sūrio rutuliukus mirkykite kiaušinio baltyme, tada džiūvesėliuose. Taip apvolioti reikėtų du kartus. Tada palikite šiek tiek apdžiūti.

4. Į įkaitintą aliejų dėkite sūrio rutuliukus (atgnybus mažą tešlos gabaliuką galite patikrinti ar aliejus tikrai įkaitęs, jei aliejus aktyviai burbuliuoja – galite kepti). Aliejaus temperatūra turėtų būti apie 160 C. Kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus. Kai sūris pradeda skverbtis iš spurgos šono, galite jas išimti.

5. Į lėkštę sudėkite salotų lapus, supjaustytą avokadą.

6. Supjaustykite braškes į 4 dalis ir suberkite ant salotų. Tada jas papurenkite, taip jos atrodys gaivesnės ir ne tokios suslėgtos.

7. Suberkite kedrines pinijas, pjaustytą svogūną, granatų sėklas.

8. Į dubenėlį dėkite apelsinų džemą, įberkite druskos, juodųjų pipirų „Tellicherry“ ir įpilkite acto. Maišydami supilkite alyvuogių aliejų.

9. Padažo nepilkite tiesiogiai ant salotų, bet po šiek tiek paskirstykite su šaukštu, taip jos atrodys gražiau.

10. Sudėkite keptas sūrio spurgas ir papuoškite mėtos lapeliais.

Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Sūrio rutuliukų tešlą prieš formuojant galite užšaldyti, prieš kepimą šiek tiek atšildyti ir formuoti, taip paprasčiau išgausite formą.
  • Spurgas galite valgyti tiek vienas, tiek pagardinti salotas.
  • Jei sūrio spurgas valgysite ne salotose, o atskirai, į masę galite įmaišyti prieskoninių žolelių, kumpio, rūkytos vištienos ar citrinos žievelės. Taip pat galite pridėti ir kitų sūrių.
  • Spurgos skanios tiek šiltos, tiek šaltos.
  • Salotoms pasirinkite švelnesnius salotų lapus, netiktų gražgarstės.
  • Prieš gaminant salotų lapus palaikykite šaltame vandenyje, taip jos bus traškesnės.
  • Jei nemėgstate aštraus svogūno skonio, galite jį nuplikyti karštu vandeniu.
  • Salotų padažo rūgštumą reguliuokite pildami mažiau ar daugiau acto.
  • Salotas galite gardinti ir mėsa, pvz.: vištiena, kalakutiena, triušiena.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai