Juodupėnai paskleidė žinią socialiniuose tinkluose, kad bus liejamas ledas. Ir tam reikalingi talkininkai: pirmiausia nuvalyti ir paruošti aikštelę. Spaudžiant nemenkam šalčiui, laikydamiesi saugos reikalavimų, pakaitomis ir nesibūriuodami aikštelę valė nemažai miestelio sporto entuziastų.

Kaip sakė seniūnas, ledo dar teks palaukti. Mat nuvalyti keliais sluoksniais prišalusį sniegą yra labai sunku, todėl dar mažiausiai porą dienų užtruks pats aikštelės valymas. O po to bus rūpestingai, sluoksnis po sluoksnio liejamas ledas. Pasak seniūno, kai aikštelė bus paruošta, tikimasi, kad bus laikomasi visų saugumo reikalavimų ja naudojantis.

Seniūnas neslėpė: ledo ritulio tradicijomis garsėjantis miestelis išsiilgo ledo: pernykštė žiema buvo ypač nepalanki, nes nė nebuvo bandyta jį lieti. Užpernai ledo pramogų sezonas truko, geriausiu atveju, dvi savaites. „Todėl nenuostabu, kad žmonės svajoja ir prašo: leiskit nors vieną dieną pačiuožti“, – sakė seniūnas ir dar kartą pabrėžė: būriuotis ant ledo nebus leidžiama.