Šį sezoną ne tik rezultatyviu žaidimu, bet ir įspūdingais pergalingais metimais paskutinėmis rungntynių sekundėmis išgarsėjęs M. Grigonis vis dažniau atsiduria Europos žiniasklaidos akiratyje.

Šią savaitę Eurolygos turnyro rungtynės nevyksta, o dauguma komandų savaitgalį kovos dėl savo šalies taurių. Tačiau ispanų pokalbis su M. Grigoniu norom nenorom vis tiek sukasi prie Eurolygos ir „Žalgirio“ galimybių joje.

Šiuo metu kauniečiai su 13 pergalių ir 10 pralaimėjimų yra devinti.

„Asmeniškai šį sezoną jaučiuosi išties gerai, tačiau svarbiausia, kad su komanda vis dar esame šalia Eurolygos „Top 8“ grupės. Į atkrintamąsias taikosi dar kelios komandos, todėl jaučiame spaudimą. Sezono pradžia buvo šiek tiek kitokia, nes neatlikdavome tiek daug varžovų žaidimo analizės. Tačiau dabar visi visus pažįsta, nuolat turime kelti savo lygį“, – ispanams pasakojo M. Grigonis.

Gynėjas pabrėžė, kad Šarūną Jasikevičių prie „Žalgirio“ komandos vairo pakeitus Martinui Schilleriui, daug kas kolektyve ir aplink jį pasikeitė iš esmės. 26-erių krepšininkas prisiminė ir savo reakciją sužinojus apie permainas ekipos trenerių štabe.

Martin Schiller

„Anksčiau žmonės į areną ateidavo pamatyti Šarą, o ne „Žalgirį“. M. Schilleris yra kitos kultūros, labiau amerikietiškos. Kai klubo atstovai pasakė, kad M. Schilleris bus mano treneris, aš netgi nežinojau, kas jis toks. O kai sužinojau, kad jis atvyksta iš NBA G lygos, pats sau pagalvojau: „Dieve mano“. Tačiau dabar esame labai patekinti, kad dirbame su juo“, – pažymėjo 26-erių krepšininkas.

Kaunietis M. Grigonis ispanams priminė, kad Kaune žmonės įpratę gyventi „Žalgirio“ ritmu, todėl apgailestavo, kad dėl koronaviruso pandemijos ir karantino, žiūrovų tribūnos vis dar tuščios.

Paklaustas, kas yra krepšinis Lietuvoje, M. Grigonis neslėpė: „Palyginimui tai tas pats, kaip „Barca“ Barselonoje ar „Real“ Madride. Mes esame žvaigždės, tarsi NBA. Žmonės nori pakalbėti su mumis. Po gerų rungtynių mano „Instagram“ paskyra tiesiog sproginėja“.

Ispanų žurnalistas taip pat pasiteiravo apie pirmąjį lietuvio kontraktą užsienyje, Ispanijoje, kai jis pasirašė sutartį su Hueskos „Penas“ klubu.

„18-metis buvau „Žalgirio“ sistemoje, bet negavau pasiūlymo likti ilgiau. Jie pasiūlė vykti į Ispaniją, Hueską. Sutikau. Ispanijoje nedaug kalbančių angliškai, todėl pirmosios dienos buvo nelengvos. Visgi žmonių draugiškumas labai padėjo. Prisimenu, kad viena iš pirmųjų treniručių buvo bėgimas nuo kalno, dėl to truputį kentėjau“, – šyptelėjo krepšininkas.

Vėliau Ispanijoje M. Grigonio laukė stotelės Manresos ir Tenerifės komandose, Vokietijoje jis žaidė ir Berlyno ALBA gretose. „Supratau, kad turiu žengti pirmyn po truputį. Galbūt todėl išaugau į visavertį žaidėją“, – dalinosi mintimis jis.

Paklaustas apie savo ateitį, M. Grigonis atsakė, kad šiuo metu galvos dėl to pernelyg nesuka, nes vis dar turi galiojančią sutartį su „Žalgiriu“.

„Iš tikrųjų daug apie ateitį negalvoju. Turiu draugų, kurie siunčia man visokius straipsnius, bet aš stengiuosi per daug jų neskaityti“, – kalbėjo „Žalgirio“ lyderis.

M. Grigonis taip pat išskyrė realiausius pretendentus į šio sezono Eurolygos čempionų titulą: „Manau kad „Barca“ gali laimėti su Šarūnu Jasikevičiumi. Finalo ketverte tikrai bus Maskvos CSKA, Madrido „Rea;“. Šiuo metu puikią formą demonstruoja Stambulo „Fenerbahče“, reikėtų nepamiršti Stambulo „Anadolu Efes“ ir, žinoma, „Žalgirio“.“

Eurolygoje M. Grigonis vidutiniškai per 23 min. pelno 14,5 taško, atkovoja 2,3 kamuolio, atlieka 3,1 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 15,1 naudingumo balo.

Praėjusią savaitę dėl koronaviruso protrūkio Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipoje jos rungtynės su „Žalgiriu“ nukeltos į vasario 23 dieną, o artimiausias rungtynes M. Schillerio auklėtiniai žais išvykoje su Š. Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ – jos vyks vasario 18-ąją. Dar vieną mačą Ispanijoje Lietuvos čempionai žais vasario 25 dieną – su Madrido „Real“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)