Pirmaujantis Mančesterio klubas pastaruoju metu žaidžia fantastiškai, o Liverpulio – labai blankiai.

„Miestiečiai“ iškovojo net devynias pergales iš eilės „Premier“ lygoje. „City“ jau sukaupė 47 taškus per 21 rungtynes. Įskaitant ir kitas varžybas, Pepo Guardiolos auklėtiniai dabar laimėjo visus 13 mačų.

Tuo metu čempiono titulą ginantis „Liverpool“ iš pastarųjų aštuonių šalies čempionato dvikovų triumfavo tik dvejose.

Praėjusiame ture Liverpulio komanda namie 0:1 nusileido apatinėje turnyro lentelės dalyje esančiai „Brighton“ ekipai. Neseniai „Liverpool“ savo aikštėje pralaimėjo ir kitam potencialiai silpnesniam varžovui – „Burnley“ (0:1).

Prieš tas rungtynes Liverpulio klubas savajame „Anfield“ stadione buvo nepralaimėjęs 68 kartus iš eilės. Jame trissyk iš eilės „Liverpool“ pastarąjį sykį buvo suklupęs 1963-iaisiais. Šiuo metu Jurgeno Kloppo auklėtiniai užima tik ketvirtąją vietą – 40 taškų po 22 mačų.

Pirmojo rato „Manchester City“ ir „Liverpool“ akistata baigėsi 1:1. Įdomu tai, kad per visą lygos istoriją „miestiečiai“ tik vieną sykį yra nugalėję Liverpulio komandą pastarosios aikštėje – 2003 metais.

„Anfield“ stadione šeimininkai Mančesterio ekipą nugalėjo 19 kartų, o 9-iose dvikovose užfiksuotas taikus rezultatas. Iš viso „Premier“ lygoje komandos tarpusavyje kovėsi 47 kartus. 20 pergalių iškovojo „Liverpool“, 10 – „Manchester City“, 10 rungtynių baigėsi taikiai.

Antrojoje vietoje esantis „Manchester United“ šeštadienį priims Liverpulio „Everton“ futbolininkus. „Raudoniej velniai“ per 22 mačus surinko 44 taškus. „Irisai“, kurie žengia septinti, turi 36 po 20 dvikovų. Praėjusiame ture „United“ net 9:0 nušlavė „Southampton“ klubą. Pirmajame rate Mančesterio komanda nugalėjo „Everton“ 3:1.

„TV3 Sport“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“ šį savaitgalį bei pirmadienį tiesiogiai transliuos dešimt rungtynių.

Transliacijų tvarkaraštis:

vasario 6 d.

14.20 val. „Aston Villa“ – „Arsenal“,
16.50 val. „Newcastle United“ – „Southampton“,
16.50 val. „Burnley“ – „Brighton“ (tik „Go3“),
19.20 val. „Fulham“ – „West Ham United“,
21.50 val. „Manchester United“ – „Everton“;

vasario 7 d.

13.50 val. „Tottenham Hotspur“ – „West Bromwich Albion“,
15.50 val. „Wolverhampton“ – „Leicester City“,
18.15 val. „Liverpool“ – „Manchester City“,
21.05 val. „Sheffield United“ – „Chelsea“;

vasario 8 d.

21.50 val. „Leeds United“ – „Crystal Palace“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)