COVID-19 – kaip manoma, britiška atmaina – susirgo 26-erių griežtai saugomo „Grand Hyatt“ viešbučio Melburne darbuotojas.

Šis viešbutis buvo vienas tų, kurie praėjusį mėnesį priėmė tūkstantį „Australian Open“ svečių, po kelionės į Žaliąjį kontinentą pagal vietos teisės aktus privalėjusių izoliuotis dviem savaitėms.

Saugantis infekcijos plitimo dar kartą izoliuotis turės visi su užsikrėtusiu vyru kontaktuoti galėję asmenys, o tai apima šimtus viešbučio gyventojų.

„Tai tik vienas viruso atvejis, nėra reikalo panikuoti. Mūsų valstija jau įrodė galinti labai sėkmingai susitvarkyti tokiose situacijose. Tai niekaip neturėtų paveikti „Australian Open“ turnyro“, – ramino Viktorijos valstijos ministras pirmininkas Danielis Andrewsas.

Tačiau būtinybė grįžti į karantiną viešbučio kambariuose paveiks Melburne vykstantį ATP-250 serijos apšilimo turnyrą, kuriame dalyvauja ir du ratus sėkmingai jau įveikęs geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis.

Ketvirtadienį aštuntfinalyje jo laukė akistata su čeku Jiri Vesely. Pranešama, kad planuotas tvarkaraštis gali sugriūti, mat žaidėjams izoliuotis reikės, kol bus gauti papildomų koronaviruso testų tyrimų rezultatai. Gavę neigiamus atsakymus tenisininkai galės grįžti į aikštyną.

Dėl privalomos izoliacijos vėliau nei įprasta rengiamo „Australian Open“ startas laukia ateinantį pirmadienį.

Delfi jau rašė, jog į Australiją atvykusiems geriausiems pasaulio tenisininkams izoliacija ir taip gerokai prailgo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)