Pirmame rungtynių ketvirtyje iniciatyva priklausė šeimininkams. Trimis paeiliui pataikytais tolimais metimais susitikimą pradėję „Pacers“ nė sykio neatsidūrė besivejančios komandos vaidmenyje, o kėlinukui įpusėjus Sabonio tritaškis padidino skirtumą iki 10 taškų.

Antrąjį savo taiklų tolimą šūvį iš tiek pat galimų Domas smeigė artėjant antrojo ketvirčio pabaigai. Fantastišku taiklumu krepšį atakavęs lietuvis šiuo metimu padidino skirtumą iki 19, o į ilgąją pertrauką išėjo surinkęs net 24 taškus (8/9 dvit., 2/2 trit., 2/2 baud.), 11 atkovotų ir 2 perimtus kamuolius bei po 2 rezultatyvius perdavimus ir klaidas.


Nuostabų taiklumą ir antroje rungtynių pusėję išlaikęs Sabas dvikovą užbaigė per 35 minutes surinkęs 32 taškus (11/13 dvit., 2/2 trit., 4/6 baud.), 13 atkovotų kamuolių, 5 rezultatyvius perdavimus, 2 perimtus kamulius bei 3 klaidas.

Galingai rungtyniavęs lietuvis pakartojo savo NBA karjeros rezultatyvumo rekordą, pasiektą atidaromosiose šio sezono rungtynėse su Niujorko „Knicks“ klubu.

Domantas Sabonis prieš Memfio "Grizzlies". Statistika

Iki pralaimėjimo Indianapolyje „Grizzlies“ galėjo pasigirti ilgiausia pergalių serija visoje lygoje – Tayloro Jenkinso auklėtiniai buvo laimėję net septynerias rungtynes iš eilės. Šešių susitikimų dėl covid-19 prevencijos protokolų žaisti negalėję Memfio krepšininkai pastarąją nesėkmę buvo patyrę dar sausio 8-ą dieną.

Valančiūno atstovaujamas Tenesio valstijos klubas Indianos „Banker's Life Fieldhouse“ areną tuščiomis rankomis paliko jau penktą kartą iš eilės. Pastarąją pergalę „Pacers“ arenoje Memfio krepšininkai šventė 2015-ųjų spalio 29-ą dieną.

Paskutiniąsias susitikimo minutes ant atsarginių žaidėjų suolo praleidusiam Saboniui geriausiai talkino 23 taškus surinkęs Malcolmas Brogdonas ir dvigubu dubliu bei net 5 blokuotais metimais pasižymėjęs Mylesas Turneris. Net po 3,9 bloko per rungtynes šiame sezone renkantis aukštaūgis pagal šį rodiklį pirmauja visoje NBA lygoje ir ženkliai lenkia antroje vietoje žengiantį Jutos „Jazz“ prancūzą Rudy Gobertą (2,6).

Puikiai iš toli atakavę šeimininkai į „Grizzlies“ krepšį susmeigė 16 iš 29 (55 proc.) mestų tritaškių ir sužaidė rezultatyviausias šio sezono rungtynes. Iki dvikovos su „Pacers“ Memfio komanda galėjo pasigirti antra geriausia gynyba visoje lygoje.

„Pacers“: Domantas Sabonis 32 (13 atk. kam.), Malcolmas Brogdonas 23 (7 rez. perd.), Mylesas Turneris 22 (11 atk. kam., 5 blk.), Jeremy Lambas 19 (5/7 trit.), Dougas McDermottas 11, Justinas Holiday 10 taškų.

„Grizzlies“: Dillonas Brooksas 25, Desmondas Bane'as 16 (3/6 trit., 5 rez. perd.), Xavieras Tillmanas, Tyusas Jonesas ir De'Anthony Meltonas po 12, Ja Morantas 10 taškų.

Artimiausias rungtynes „Pacers“ žais jau artimiausią naktį. Indianapolio krepšininkų laukia vizitas Milvokyje ir dvikova su pastaruosius dvejus metus naudingiausiu NBA krepšininku pripažinto graiko Giannio Antetokounmpo vedamu vietos „Bucks“ klubu.

Kiek daugiau poilsio turėsiantys Memfio krepšininkai iš Indianapolio vyks į Hjustoną, kur naktį iš ketvirtadienio į penktadienį išmėgins jėgas su „Rockets“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)