Bufetai – pradedant kukliais viešbučių pusryčiais ir baigiant tikrais lošimo namų banketais – iš paskutiniųjų stengiasi išsilaikyti, kai įsigaliojus naujiems apribojimams, išsigandę lankytojai pradėjo vengti tokių savitarnos vietų.

Vieni bufetai Jungtinėse Valstijose traukiasi iš šio verslo, o kiti mėgina atsinaujinti ir iš visų jėgų stengiasi išsaugoti šio verslo modelio aktualumą bei patrauklumą.

Kur problema?

Susan Yin, kuriai Vašingtono centre priklauso užkandinė „Jack`s Fresh“, per interviu „BBC News“ sakė, kad verslo vidutinės pajamos smuko beveik 90 proc. kai jie prieš du mėnesius po dviejų mėnesių pertraukos atnaujino savo veiklą.

„Jack`s Fresh“, kurioje parduodamas Azijos maistas ir amerikietiški sumuštiniai, šiuo metu per dieną surenka vos 500 dolerių, kai prieš pandemiją surinkdavo vidutiniškai 3500 dolerių, teigė ji.

„Šiame rajone nebeliko dirbančių žmonių“, – sakė S. Yin, galvoje turėdama įstaigų darbuotojus, kurie nuo kovo mėnesio daugiausia dirba iš namų. – Čia vis dar labai ramu“.

Kovo mėnesį JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA), prižiūrinti maisto saugumą, rekomendavo nutraukti savitarnos bufetų ir salotų barų veiklą, kol atslūgs pandemija.

Pareigūnai teigė, kad toks sprendimas buvo priimtas dėl bendro naudojimo rakandų, kuriuos liečia daug žmonių, ir dėl susibūrimų, kurie susiformuoja prie tam tikrų patiekalų.

FDA pažymi, kad COVID-19 plinta ne per maistą, bet per oro lašelius, kuriuos įkvepia arti vienas kito esantys žmonės.

Be federalinių rekomendacijų, bufetų paslaugas ribojančias taisykles paskelbė ir 38 valstijos, skelbia žurnalas „The Wall Street Journal“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)