Paskutinėje sutartyje, kurią šešiskart geriausias planetos futbolininkas pasirašė 2017 metų rudenį, nurodoma maksimali suma, kurią jis per 4 metus gali uždirbti – 555 mln. 237 tūkst. 619 eurai.

Anot „El Mundo“, šioje sumoje fiksuotas yra 138 mln. eurų mokestis per sezoną. Taip pat leidinys pateikia informaciją, kad papildomai už lojalumą klubui futbolininkas gauna 80 mln. eurų, o dar 115,2 mln. vien tik už tai, kad sutinka su kontrakto sąlygomis.

L. Messi kontraktas baigiasi 2021 metų vasarą. 2020 metų vasarą argentinietis buvo pareiškęs norą palikti komandą, buvo kilęs skandalas, tačiau galiausiai jis nusprendė atidirbti sutartį iki galo.

Viešoje erdvėje sklando gandai, kad „Barcelona“ ne visiškai atsiskaitė su žaidėjais už 2020 metų gruodį, o bendra klubo skola siekia virš milijono eurų.

„Barcelona“ sekmadienį pagrasino, kad imsis atitinkamų legalių priemonių prieš ispanų leidinį „El Mundo“, publikavusį L. Messi kontrakto detales. Negana to, klubas paneigė ten pat paskelbtą kontrakto su argentiniečiu sumą.

Pranešime „Barcelona“ apgailestauja dėl tokio faktų paviešinimo: „Barcelona“ kategoriškai neigia „El Mundo“ paviešintą dokumentą ir imsis atitinkamų legalių priemonių, nes tokia publikacija gali turėti neigiamų pasekmių. „Barcelona“ remia L. Messi, ypač mėginant kažkaip diskredituoti jo įvaizdį, sugadinti jo santykius su darbo aplinka, kurioje jis tapo geriausiu žaidėju pasaulyje ir futbolo istorijoje“.

33 metų L. Messi atstovauja pagrindinei „Barcelona“ ekipai nuo 2004 metų.

Dažnai geriausiu visų laikų futbolininku vadinamas argentinietis laimėjo 6 geriausio planetos futbolininko titulus („Ballon d'Or), laimėjo 6 Europos „Auksinius batelius“.

Su katalonu klubu jis iškovojo rekordinį skaičių – 33 trofėjus, įskaitant 10 „La Liga“, 4 UEFA Čempionų lygos ir 6 „Copa de Rey“ titulus.

Šiuo metu „Barcelona“ su 11 pergalių, 4 lygiosiomis ir 4 pralaimėjimais rikiuojasi 4-oje Ispanijos pirmenybių turnyro lentelės vietoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)