Eurolygos dugne besimurkdanti Chimkų ekipa turnyre patyrė jau 15 pralaimėjimą iš eilės. Šis įrašas pateks į turnyro įstorijos puslapius, nes tokios ilgos nesėkmių serijos iki šiol nėra fiksavusi nė viena moderniojoje Eurolygoje žaidusi komanda.

„Chimki“ (2/21) ekipa, prie kurios vairo stovi regalijas iš R. Kurtinaičio perėmęs rusas Andrejus Malcevas, 15-ąjį pralaimėjimą patyrė namuose – 76:107 (22:23, 22:30, 13:30, 19:24) nusileido Stambulo „Fenerbahče“ (13/10) su Edgaru Ulanovu.

Su dalimi savo legionierių atsisveikinę šeimininkai priešintis varžovams įstengė pusantro kėlinio, bet po ilgosios pertraukos „paleido“ į priekį „Fenerbahče“ galutinai ir nebepavejamai. Susitikimo pabaigoje svečiai iš Turkijos apskritai ėmė triuškinti rusus ir surengė tikrą dėjimų konkursą.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo 18 taškų pelnęs Nando De Colo. Lorenzo Brownas pridėjo 17, Janas Vesely – 15, Dyshawnas Pierre'as ir Marko Guduričius – po 14 taškų.

E. Ulanovas per 13 min. pridėjo 5 taškus (1/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 1 kamuolį, 1 kartą suklydo ir surinko 4 efektyvumo balus.

Maskvos srities "Chimki" pralaimėjimų Eurolygoje serija

Tuo metu „Chimki“ gretose eilinį kartą rezultatyviausias buvo Aleksejus Švedas, per 36 minutes pelnęs 29 taškus. Tiesa, akis bado kai kurie statistiniai faktai. „Chimki“ lyderis metė net... 17 tritaškių, iš kurių pataikė 5. Tiesa, dvitaškius jis metė kiek taikliau (6/9). Taip pat A. Švedas atliko 6 rezultatyvius perdavimus, tačiau įsigudrino suklysti 7 kartus ir mačą užbaigė su 17 efektyvumo balų.

17 išmestų tritaškių – A. Švedo rekordas šio sezono Eurolygoje, tačiau apskritai išmestų tritaškių per susitikimą rekordą turnyre jis pasiekė užpernai gruodį, kai rungtynėse su Pirėjo „Olympiakos“ iš toli atakavo 21 sykį.

Jevgenijus Voronovas pridėjo 11, Errickas McCollumas – 9 taškus.

Pagal bendrą efektyvumo koeficientą „Fenerbahče“ varžovus pranoko 150-62.

Igorio Kokoškovo treniruojamai Stambulo ekipai tai buvo jau 8-oji pergalė paeiliui. Pagal iškovotų pegalių skaičių turkai pasivijo rungtynėmis mažiau sužaidusį Kauno „Žalgirį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)