Į Lietuvą 29-erių prancūzas atvyko praėjusią vasarą ir iš karto tapo svarbia komandos dalimi.

Visas šiame sezone žaistas Eurolygos rungtynes starto penkete pradėjęs J. Lauvergne per 21 minutę pelno po 11,6 taško, atkovoja po 5,8 atkovoto kamuolio ir atlieka po 1,5 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Pagal rezultatyvumą ir renkamus naudingumo balus (vid. po 13) jis yra antras komandoje po Mariaus Grigonio.

Savo auklėtinio atliekamu darbu buvo patenkintas ir „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris.

„Džiaugiamės, kad J.Lauvergne ir toliau rungtyniaus Kaune. Jis – labai svarbi mūsų komandos dalis. Visi matome jo kaip krepšininko savybes aikštėje, bet tiek pat svarbu ir tai, koks Joffrey yra už aikštelės ribų.

Abiejų dalykų derinys buvo tai, kodėl mes norėjome, kad jis liktų Kaune. Jis tapatina save su klubu, yra puikus komandos draugas, pridėkime neabejotinus jo krepšinio sugebėjimus ir tampa akivaizdu, kodėl mes siekėme jį išlaikyti ir ateityje.

Taip pat labai svarbu, kad J.Lauvergne iškart priėmė mūsų pasiūlymą. Tai rodo, kad jis pasitiki mūsu vizija ir jam patinka tai, ką jis atrado „Žalgiryje“, – gražių žodžių prancūzui negailėjo M. Schilleris.

„Esu labai laimingas. Nežinau, ką pasakyti, bet džiaugiuosi, kad nusprendėme pratęsti kontraktą. Dabar reikia koncentruotis į likusią sezono dalį, bet kol kas viskas yra smagu. Mėgaujuosi krepšiniu, o tokiame karjeros etape tai yra vienas iš pagrindinių dalykų. Dar kartą pasikartosiu, bet mėgaujuosi tuo ir norėjau čia likti“, – džiaugėsi žalgirietis.

Apie pratęstą sutartį su Kauno ekipa J. Lauvergne komandos draugams pranešė po įspūdingos pergalės prieš Valensijos ekipą ir taip juos pradžiugino.

29-erių vidurio puolėjas taip pat yra patenkintas gyvenimu Kauno mieste ir žavisi visos „Žalgirio“ organizacijos darbu.

„Labai patinka. Kaip ir sakiau, atmosfera yra puiki, o dabar laimime daug rungtynių, todėl viskas yra dar geriau. Mėgaujuosi mūsų bei visos organizacijos darbu. Man taip pat patinka miestas, jame puikūs žmonės. Čia yra daug gerų dalykų“, – svarstė ateitį su klubu susiejęs prancūzas.

Prieš persikeldamas į Kauną J. Lauvergne atstovavo Stambulo „Fenerbahce“ komandai, o prieš tai daugiau nei 3 metus praleido NBA lygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)