Lygi kova „Blaugrana“ arenoje tęsėsi tik vieną kėlinį, po kurio šeimininkai ėmė dominuoti aikštėje.

Nors atvykėlius iš Rusijos triuškinančiu dėjimu bandė užvesti Artūras Gudaitis, savo atsakymų turėjo ir tiesioginis lietuvio oponentas priešingoje stovykloje Brandonas Daviesas.

Trečiame kėlinyje Barselonos krepšininkai pirmavo 19 taškų skirtumu, bet pusę paskutinio ketvirčio „Zenit“ sugebėjo išlaikyti savo krepšį „užrištą“, taip sugrąžindami intrigą.

Andrejaus Zubkovo tritaškiai ir A. Gudaičio baudų metimai likus žaisti 2 min. iki rungtynių pabaigos leido priartėti iki 68:74, vis dėlto tuomet B. Daviesas atsakė 5 taškais iš eilės.

Nepaisant jų, Šarūnui Jasikevičiui įtampos mačo pabaigoje visiškai išvengti nepavyko, o nuotaiką turėjo sugadinti paskutinę sekundę Kevino Pangoso paleistas tritaškis, dėl kurio „Barcelona“ neturės palankesnio rezultato tarpusavio dvikovose.

Kartu su B. Daviesu (18 taškų) labiausiai svečius skriaudė beveik be klaidų atakavęs Kyle'as Kuricas, surinkęs 16 taškų ir vedęs „Barcą“ į penktą pergalę paeiliui.

Tuo metu efektyviausiai savo komandoje žaidęs A. Gudaitis per 29 min. pelnė 15 taškų (3/10 dvitaškių, 9/13 baudų), atkovojo 5 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir iš viso užsidirbo 21 naudingumo balą.


Rungtynėms Ispanijoje teisėjavusioje arbitrų brigadoje dirbo ir lietuvis Gytis Vilius.

Pirmo rato akistatoje praėjusį spalį „Zenit“ netikėtai triumfavo Sankt Peterburge 74:70. Š. Jasikevičius praleido šią dvikovą dėl koronaviruso, o katalonams tuomet vadovavo jo asistentas Tomas Masiulis.

Primename, kad „Zenit“ strategas Xavi Pascualis kadaise treniravo Š. Jasikevičių toje pačioje „Barcelona“ komandoje.

„Barcelona“: Brandonas Daviesas 18, Kyle'as Kuricas 16, Cory Higginsas (6 kl.) ir Nikola Mirotičius – po 14;

„Zenit“: Artūras Gudaitis ir Andrejus Zubkovas (5/6 trit.) – po 15, Kevinas Pangosas 13, Billy Baronas ir Mateuszas Ponitka – po 10.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)