Kelionių organizatorius „Novaturas“ paskelbė, jog nuo vasario 5 dienos atnaujins skrydžius į Tenerifės kurortus. Anot bendrovės vadovės Audronės Keinytės, apie turizmo rinkos atsigavimą kalbėti dar anksti, nes koronaviruso situacija visame pasaulyje gana sudėtinga, tačiau pozityvių ženklų jau yra.

„Nuolat kintantys ribojimai turi įtakos kelionių verslui, bet visu pandemijos laikotarpiu kelionių organizatoriai stengėsi esant galimybei vykdyti veiklą ir skrydžius tomis kryptimis, kuriomis galima ir saugu tai daryti.

Nuo vasario mėnesio atnaujiname skrydžius į Tenerifę, nes matome tikrai didžiulį susidomėjimą, jį jautėme ir kalėdiniu bei naujametiniu laikotarpiu vykdydami skrydžius į šią salą. Tuo metu kelionės buvo rekordiškai greitai parduotos. Matome, kad žmonės yra pasiilgę kelionių, ir net šitame neigiamame fone dalis jų jau yra pasirengę keliauti“, – kalbėjo A. Keinytė.

Audronė Keinytė

Paklausta, ar šiuo metu Tenerifėje yra pakankamai saugi epidemiologinė situacija, pašnekovė tikino, jog kelionių organizatoriai renkasi tik tas kryptis, kurios gali užtikrinti tikrai saugų poilsį.

„Visos paslaugos yra griežtai reguliuojamos ir galiu pasakyti, kad keliauti šiandien tikrai galima saugiai. Norėčiau pabrėžti, kad oro uostuose ir lėktuvuose laikomasi itin griežtų saugumo reikalavimų, lygiai taip pat ir viešbučiai, kiti paslaugų teikėjai yra prisitaikę. Šalių saugumo reikalavimai ir ribojimai labai skiriasi, tačiau kaukės, pirštinės ir atstumo laikymasis visur yra tapę norma. Tenerifėje šiuo metu veikia atviras erdves turinčios kavinės, restoranai, barai, tačiau ribojamas jų darbo laikas. Kitos paslaugos ir įvairios pramogos neribojamos, todėl galima puikiai pailsėti“, – sako kelionių organizatoriaus vadovė.

Anot jos, šiuo metu kelionės nėra pigesnės nei prieš metus ar dvejus, nes paklausos ir pasiūlos santykis lemia kainų lygį.

„Šiandien kelionių pasiūla labai nedidelė, todėl kelionių kainos panašios, kokios buvo ir prieš pandemiją. Apie kelionių kainas galime kalbėti tik trumpuoju periodu. Kadangi situacija neapibrėžta, labai sudėtinga prognozuoti, kokios bus kelionių kainos ateityje.“

Dabar keliones planuojantys lietuviai atsižvelgia ne tik į atvejų skaičių pasirinktoje šalyje, bet ir į pinigų grąžinimo sąlygas, todėl, pasak A. Keinytės, kelionių organizatoriai prisitaikė prie esamos situacijos ir siūlo daug lankstesnes kelionių pirkimo sąlygas.

„Visi kelionių organizatoriai bei avialinijos pakoregavo savo kelionių arba bilietų pardavimo sąlygas pagal šiandieninę realybę. Mes savo klientams siūlome paslaugą, kuri vadinasi „COVID pauzė“, – jeigu klientas prieš kelionę suserga koronavirusu ir per tam tikrą terminą pateikia teigiamo testo sertifikatą, jis gali pasikeisti kelionę į kitą.“

Anot pašnekovės, kelionių organizatorius „Novaturas“, jeigu leis epidemiologinė situacija ir atsakingų institucijų reikalavimai bei reguliavimai, nuo balandžio ketina grįžti į įprastą režimą bei atnaujinti skrydžius į beveik visus Europos šalių ir Turkijos kurortus.

Vieštbutis Turkijoje

Kol kiti kelionių organizatoriai mažais žingsneliais atnaujina keliones Europos kurortuose, „Tiketa Tour“ paskelbė konkrečią datą, kada tikisi pradėti skraidinti lietuvius Turkijon. Nors vyriausybė dar nėra paskelbusi sprendimo dėl skrydžių į trečiąsias šalis, bendrovė pranešė, jog nuo balandžio 3 dienos vykdys keliones į lietuvių pamėgtus kurortus.

„Reikalavimas pateikti neigiamą testą prieš išvykstant ir grįžtant daugeliui tinka. Žinoma, labai tikimės, kad padės ir vakcinacija, kad tai dar labiau palengvins keliavimą. Mes manome, kad balandį, gegužę keliavimas dar bus su apribojimais, reikės testų, o vėliau kelionės vis lengvės ir lengvės“, – tikisi G. Aukštuolis.

Atostogų pasiilgusius lietuvius suintrigavo bendrovės pareiškimas, jog jau šį pavasarį skrydžius į Turkiją vykdys kasdien, o poilsines keliones siūlys mažesnėmis kainomis. Paklaustas, ar kasdieniai skrydžiai nėra per daug ambicingas planas pandeminiu laikotarpiu, bendrovės vadovas tikino, jog šis sprendimas priimtas atsižvelgus į paklausą.

„Vertinant visas kryptis, kur galima vykti, paklausa būtent į Turkijos kurortus išsiskiria. Ir pagrindinė priežastis yra kainos – lietuviai visada mėgo Turkiją, o įvertinus, kiek tas poilsis kainuoja, alternatyvios kryptys praktiškai neturi konkurencijos“, – teigė pašnekovas.

Gvidas Aukštuolis

Dar vienas bendrovės minimas koziris – įsigytas nuosavas „Airbus 319“ orlaivis, kuriuo keliautojai bus skraidinami į Turkiją. Anot G. Aukštuolio, tai leis klientams pasiūlyti konkurencingiausią kainą ir patogiausią išvykimo laiką.

„Iki šiol buvo įprasta, kad visi, kurie vyksta į Turkiją, išskrenda maždaug 6 valandą ryto, o su mumis turistai išskirs kur kas patogesniu laiku – 9 valandą ryto. Be to, viso skrydžio metu klientams užtikrinsime išskirtinį aptarnavimą, bet turbūt pats svarbiausias privalumas yra kainos. Mūsų paketo kaina šiandien rinkoje pati geriausia, o tai yra vienas iš motyvų svarstant, kokią šalį rinktis atostogauti. Be abejo, sumažėjusią kainą lemia ir pandemija, tiksliau, mažesnės viešbučių kainos, bet nuosavas lėktuvas reiškia ir mažesnę kelionės savikainą lyginant su konkurentais. Šiuos du komponentus sudėję galime pasiūlyti ypač konkurencingą kainą“, – sakė G. Aukštuolis.

Daug metų keliones tik į Turkiją ir Egiptą organizavusi bendrovė šiemet žada pasiūlyti ir daugiau krypčių, tačiau kol kas išdavė tik vieną iš jų – Burgaso kurortas Bulgarijoje.

Visą pokalbį žiūrėkite laidoje „Delfi Rytas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)