Sausį prasidėjus šalčiams ir gausiai pasnigus, miesto voverėms itin sudėtinga susirasti tinkamo maisto, sako Lietuvos zoologijos sodo darbuotojai. Voverės minta spygliuočių ir kitų medžių sėklomis, pribrendusiais riešutais, gilėmis, vaisiais, uogomis, grybais, medžių ir krūmų pumpurais, jaunais ūgliais, žieve, kerpėmis, žolių sėklomis.

Dėl itin sunkaus meto voverėms Šiaurės Amerikos laukinių gyvūnų reabilitacijos centro darbuotoja Christy Hargrove 2001 m. sugalvojo ir pradėjo švęsti Voverių išsaugojimo dieną, ragindama žmones žiemą lankytis parkuose ir riešutais maitinti miesto voveres. Pasaulinė voverių diena minima lapkričio 17-ąją.

Ąžuolyno parkas netrukus atgims

Kauno Ąžuolynas – ne tik kauniečių ir miesto svečių pamėgta pasivaikščiojimų ar poilsio vieta, bet ir į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą bei Europos saugomų teritorijų tinklą „Natura 2000“ įtrauktas objektas. Didžiausia parko vertybė – senieji paprastieji ąžuolai ir juose gyvenantys vabzdžiai – niūriaspalviai auksavabaliai.

Kaip jau rašyta, didžiausias Europoje miesto teritorijoje esantis ąžuolynas netrukus išgyvens tikrą renesansą. Atnaujinant parką bus išsaugotas esamas takų tinklas, parke taip pat atsiras naujas dviračių takas. Lankytojus pasitiks nauji suoliukai, atokiau nuo senųjų ąžuolų įrengtos poilsio, treniruoklių ir vaikų žaidimų aikštelės.

Pirmeji parko rekonstrukcijos darbai prasidėjo prėjusį rugpjūtį, o „Kauno keliai“ įsipareigoja Ąžuolyno parką sutvarkyti per 22 mėnesius.