„Žalgiris“ rungtynėms neregistravo Eurolygos rungtynių su Pirėjo „Olympiakos“ herojaus Thomaso Walkupo, o tai leido komandoje debiutuoti Mantui Rubštavičiui. Neeilinį šansą gavęs 18-metis gynėjas per 18 minučių pelnė 3 taškus (0/3 dvit., 0/1 trit., 3/4 baud.), atkovojo 2 kamuolius, 3 kartus suklydo, 5 kartus prasižengė ir surinko -5 naudingumo balus.

Ant parketo Kauno klubo gretose išbėgo ir 16-metis Paulius Murauskas, kuris per 6 minutes įmetė 2 taškus (1/1 dvit., 0/1 trit.), perėmė kamuolį ir buvo įvertintas 0 naudingumo balų.

Jaunuolių dėka nė vienas „Žalgirio“ pagrindinės rotacijos žaidėjas neturėjo rungtyniauti ilgiau nei 20 minučių.

„Džiaugiuosi, kad mačo pabaigoje gerai gynėmės. Nebuvome tokie solidūs gynyboje trečiajame ketvirtyje. Šiandien buvo svarbu, kad turėjome du dublerių komandos žaidėjus. Norime, kad jie tobulėtų. Itin svarbu ir tai, kad pagrindiniai žaidėjai pailsėjo. Turėti rezervą, kuris gali suteikti šansą pailsėti lyderiams, yra stiprios organizacijos bruožas.

Mantas gali gintis ir padaryti kelis dalykus puolime: žaisti pikenrolo situacijose bei pataikyti į krepšį. Na o Paulius yra labai geras atletas. Taip trumpai galėčiau įvardinti geriausias jų savybes“, – kalbėjo M. Schilleris, pridūręs, jog į Eurolygos išvykos rungtynes Valensijoje jaunuolių vežtis vis dėlto neketina.

Naudingiausiai Lietuvos čempionų gretose sekmadienį rungtyniavo Martinas Geben, kuris pelnė 12 taškų, atkovojo 15 kamuolių bei surinko 28 naudingumo balus. M. Schilleris teigė, jog trečiasis „Žalgirio“ vidurio puolėjas komandai yra labai svarbus.

„Esu didelis Marty fanas. Jis gerai ginasi, yra atletiškas ir puikiai kovoja dėl kamuolių. Eurolygoje per trumpą laiką jis fiksuoja labai gerą statistiką. Situacija tokia, kad prieš jį žaidžia du labai geri vidurio puolėjai, bet tokioje situacijoje jis mums duoda naudą kiekvieną kartą išbėgdamas ant parketo. Marty yra vienas geriausių Eurolygos kovotojų dėl kamuolių puolime“, – sakė strategas iš Austrijos.

Tuo metu „Nevėžio-Optibet“ vairininkas Davidas Gale'as apgailestavo dėl to, jog ne visi jo auklėtiniai žaidžia dėl komandos gerovės.

„Buvome apžaisti. Mūsų talentingiausi vyrukai dar tik įsivažiuoja. Vis dar neturime dviejų geriausių savo gynėjų. Nepaisant to, tris kėlinius žaidėme gana kietai. Nesivaržėme tik ketvirtajame. To daryti negalime. Kai kurie žaidėjai rungtyniauja dėl savęs, o taip rungtynių laimėti neįmanoma“, – teigė D. Gale'as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)