Hario Poterio knygų senais viršeliais knygynuose jau nenusipirksite, o nauji britų rašytojos J. K. Rowling serijos viršeliai Lietuvoje pasirodė pernai. Taip „Alma littera“ paminėjo 20 metų jubiliejų nuo pirmos knygos apie Harį Poterį išleidimo.

„Nutarėme atnaujinti visos serijos viršelius ir pirmą kartą skaitytojams knygos pristatytos Lietuvoje kurtais originaliais viršeliais. Iki tol tokios galimybės neturėjome ir tik šia ypatinga proga tokia galimybė buvo suteikta. Viršelių autore tapo Jekaterina Budrytė, kuri, džiugus sutapimas, yra ir didžiulė Hario Poterio gerbėja“, – „Delfi“ pasakojo R. Jankauskaitė.

Tuo metu senojo leidimo viršelių autorystė priklauso įmonei „Harry Potter Theatrical Productions Limited“. Kaip pasakojo projekto hogvartsas.lt įkūrėja Ieva Petrovienė, Lietuvoje pirmam leidimui buvo panaudoti Jungtinėse Amerikos Valstijose išleistų knygų viršeliai.

Pašnekovė pasakojo, kad aktyvesnę Hario Poterio knygų paiešką skelbimų portaluose pastebėjo prieš kelias savaites – maždaug po to, kai baigėsi kasmetinis filmų maratonas per LNK.

Sausio viduryje skelbiu.lt buvo galima rasti maždaug 30 skelbimų, kuriuose žmonės ieškojo arba siūlė įsigyti seno leidimo Hario Poterio knygų. Jų kainos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)