Kirilo mama pastojo, būdama labai jauna – 16 metų. Laukdamasi 5-tą mėnesį ji sunkiai susirgo gripu. „Pakilo labai aukšta temperatūra, pradėjo dusti. Greitoji pagalba ją išvežė į ligoninę. Gydytojai sakė, kad išgelbės arba vaiką, arba mamą, bet, ačiū Dievui, išgelbėjo abu. Kirilo mamai buvo leidžiami antibiotikai, kurie padėjo pasveikti“, – pasakojo berniuko močiutė.

Kirilas gimė laiku, bet su plaučių uždegimu. Visą mėnesį pragulėjo neonatologijos skyriuje. „Jo mama, kai pagimdė, pradžioje buvo kartu su vaikučiu, bet kai pienas dingo – žindyti nebegalėjo, prapuolė. Beniuko tėvas irgi pabėgo. Aš dirbau, bet reikėjo rūpintis anūku, todėl tapau laikina jo globėja ir išėjau iš darbo. Pradėjau auginti savo anūkėlį. Visko buvo. Kartais tekdavo sėdėti prie vežimėlio ir klausytis, ar jis kvėpuoja. Santariškių ligoninė buvo tapusi mūsų antrais namai. Su Dievo pagalba išgyvenome“, – sunkią pradžią prisimena Kirilo močiutė.

Bet tuo viskas nesibaigė. Kai berniukui buvo 7 mėnesiai, močiutė pastebėjo, kad Kirilas dar nesėdi. „Apie tai pasakiau šeimos gydytojai, bet ji sakė, kad taip būna ir dėl to nereikia jaudintis. Kai anūkui suėjo metai, padarėme planinę kardiogramą, po kurios jis iškart buvo išvežtas į reanimaciją. Jo pulsas buvo labai didelis. Buvo nustatytas širdies sutrikimas. Dėl jo Kirilas negalėjo mankštintis. Nuo pusantrų metų kurį laiką praleidome raidos centre, kur ir buvo nustatytas neįgalumas, nes Kirilas vis dar nevaikščiojo, nesėdėjo ir nekalbėjo“, – pasakojo močiutė.

Kai berniukui buvo 5 metai, jis pradėjo sėdėti. „Tai nutiko po reabilitacijų Druskininkų sanatorijoje. Jis pradėjo tvirčiau laikyti galvą, sustiprėjo koordinacija. Nuo 7 metų pradėjome lankyti Vilniaus Vilties daugiafunkcinį centrą. Ten Kirilas išmoko laikyti puodelį ir iš jo gerti. Augdamas jis išmoko čiuožti ant užpakalio, kai labai norėjo ką nors pasiekti, įsigudrino pats nulipti nuo lovos. Tai buvo didelė laimė“, – pasakojo moteris.

Dabar berniukui jau 13 metų. Jo diagnozės: mišri cerebrinio paralyžiaus forma, simptominė židininė epilepsija, mišrus specifinis raidos sutrikimas, širdies ritmo sutrikimas, grupinė skilvelinė ekstrasistolija, neurosensorinis prikurtimas. Per visus savo gyvenimo metus jis patyrė labai daug operacijų: išvaržos, apendicito, kiaušinėlių. O kur dar epilepsijos priepuoliai, kurie, laimei, parinkus tinkamą vaistų dozę, tapo retesni. Anot medikų, yra vilties, kad Kirilas atsistos, bet tam reikalingas treniruoklis, kuriam močiutė pinigų neturi. „Svajoju, kad mano anūkas taptų bent kiek savarankiškesnis. Jis auga, o ir man pakelti jį tampa vis sunkiau ir sunkiau“, – sakė moteris.

Ji tikisi, kad gerų žmonių pagalba pavyks pasiekti tikslo ir suteikti berniukui viltį atsistoti. Labdaros ir paramos fondas „Rūpestinga širdelė“ kviečia nelikti abejingais ir padėti šiai šeimai.

Paaukoti Kirilui galite šiais būdais:

Pervesti pinigu į banko sąskaitą:

Gavėjas: „Rūpestinga širdelė”

A/S: LT807300010144236452

AB „Swedbank”

Banko kodas 73000

Paskirtis – Parama Kirilui

PayPal:

https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=BREBGKVJYT3DA

Siųsdami SMS numeriu1670, įrašant žodį AUKA (SMS kaina 5 €)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)