Pasitarime buvo svarstoma, kiek prie šio projekto galės prisidėti ne tik miestas, bet ir aukštoji mokykla. Anot Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Andriaus Dobranskio, Dailės akademija su Savivaldybe yra pasirašiusi penkerių metų panaudos sutartį, todėl dalis sklypo priklauso Dailės akademijai, o kita dalis - miestui.

„Norėjosi susitarti, kiek Dailės akademija galėtų prisidėti prie šio projekto įgyvendinimo, kurį rodome ir miesto strateginiame plane. Klausimas dėl akademijos aplinkos sutvarkymo strateginiame plane atsirado dėl to, kad miestas turi statybos leidimus ir planuoja šiais metais pradėti Sukilėlių, Daržų ir Aukštosios gatvių remontą. Todėl apleistas kampas aplink Dailės akademiją šiame kontekste atrodys tikrai prastai. Dėl šios priežasties, tvarkydami jau minėtas gatves, norime sutvarkyti ir fakulteto aplinką„, - kalbėjo A. Dobranskis.

Įgyvendinant šį projektą bus ne tik sutvarkyti želdynai ir takai. Palnuojama įrengti ir 32 naujas automobilių statymo vietas. „Mieste tikrai trūksta parkavimo vietų, todėl norėtumėme, kad šalia Aukštosios gatvės esančiame sklype atsirastų 32 mokamos automobilių parkavimo vietos. Tokiu būdu investicijos į tvarkomą sklypą šiek tiek atsipirktų„, - teigė pavaduotojas.

„Buvo sutarta, kad Dailės akademija padarys sąmatą, nurodydama, kiek konkrečiai ji pati ruošiasi investuoti į pastatus, kurie jai yra perduoti panaudai. Sąmatos lauksime apie dvi savaites“, - pasakojo pašnekovas. Per visą sutarties laiką aukštoji mokykla jau yra investavusi apie 300 tūkst. eurų į jai perduotų pastatų priežiūrą.

Sutarties pabaiga numatoma 2023 metais, tačiau planuojama ją pratęsti, ir ne 5-eriems, o dešimčiai metų. Numatoma, kad tiek gatvių, tiek pastatų remonto darbai turi prasidėti jau šiais metais. „Pabaigsime juos per dvejus metus. O visi aplinkos sutvarkymo darbai turėtų atsieiti apie 400-500 tūkst. eurų„, - preliminarią projekto kainą įvardijo A. Dobranskis.