„Su didžiausiu nekantrumu norime jus pakviesti kartu su vaikučiais pasiklausyti pasakaičių garso įrašų, paskelbtų Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto Youtube kanale „Tilidūda dainelės“, – entuziastingai į tėvelius, senelius, ugdytojus, gimtosios kalbos puoselėtojus ir visus lietuvių tautosakos mėgėjus kreipiasi projekto rengėjos Aušra Žičkienė ir Andželika Jakubynienė.

Pasakaitės – viso labo penkios, bet jos nėra paprastos, rašoma pranešime spaudai. Kiekvieną jų savo gimtąja tarme seka nuostabūs aktoriai, žymūs žmonės: tikra žemaitė Jurgita Jurkutė Širvaitė, žavios dzūkės Neringa Varnelytė ir Vitalija Mockevičiūtė, aukštaitis Algirdas Latėnas, suvalkietis gamtininkas, knygų vaikams autorius Selemonas Paltanavičius. Na, o bendrine kalba visas penkias pasekė teatro, kino ir televizijos aktorius, linksmuolis Giedrius Savickas.

Negana to, dailininkas Dovydas Čiuplys kiekvienai pasakaitei sukūrė po piešinėlį, kompozitorė Tamsaulė (Eglė Gelažiūtė-Pranevičienė) pasirūpino, kad sekami kūrinėliai praturtėtų įvairiais garsais, garso dizainą sukūrė garso režisierė Sonata Jadevičienė – visa tai tebus papildomas postūmis mažylių vaizduotei.

Kuria tarme ar bendrine kalba klausytis – klausytojų pasirinkimas. Visos mūsų kalbos atmainos nuostabios, kiekviena jų savaip išraiškinga ir spalvinga. O ir kiekvienas sekėjas stengėsi pasakėlėms suteikti papildomų niuansų.

Projekto rengėjai nuoširdžiai tikisi, kad šie ikimokyklinio ir ankstyvojo mokyklinio amžiaus vaikams skirti pasakaičių įrašai pasitarnaus lietuviškos tautosakos sklaidai, lietuvių kalbos ir tarmių populiarinimui, o emigracijoje gyvenantiems lietuviams padės neužmiršti savo tėvų kalbos bei tradicinio paveldo.

Pasakaites rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)