Gynybinio pobūdžio rungtynėse CSKA dominavo kovoje dėl atšokusių kamuolių, kurią laimėjo net 43:22.

CSKA priekinė linija svečių aukštaūgius „į vieną krepšį“ įveikė ir rezultatyvumo prasme. Tornikė Šengelija pelnė 18 taškų, Johannesas Voigtmannas – 11, Nikola Milutinovas pridėjo 10 ir atkovojo 14 kamuolių.

Tuo metu abu „Žalgirio“ vidurio puolėjai Joffrey Lauvergne'as ir Augustine'as Rubitas sukrapštė tik po 4 taškus, tiesa, prancūzas atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Rezultatyviausiai kauniečių gretose žaidė tik įsibėgėjus antram kėliniui pirmuosius taškus pelnęs Marius Grigonis. Nors gynėjas ir surinko sau įprastą 16 taškų skaičių, jo efektyvumą asmeninėje dvikovoje smarkiai numušė Nikita Kurbanovas.

Mariaus Grigonio statistika mače su Maskvos CSKA

14 taškų sumetė ir 5 rezultatyvius perdavimus išdalino Thomasas Walkupas, o po pertraukos intrigą trumpam grąžinęs Lukas Lekavičius bei Nigelis Hayesas pelnė po 11 tšk.

CSKA gretose tradiciškai išsiskyrė Mike'as Jamesas, kurio sąskaitoje – 21 taškas ir 5 rezultatyvūs perdavimai.

Šeimininkai pirmą kėlinį pradėjo spurtu 8:0, vėliau trūktelėjo 6:0 ir susikrovė dviženklę persvarą, kuri leido kontroliuoti įvykius iki paskutinio ketvirčio pradžios.

Trečiame kėlinyje Dimitrio Itoudžio auklėtiniai vienu metu pirmavo 18 taškų skirtumu (52:34), tačiau gynyboje pasitempęs ir L. Lekavičiaus puolime išjudintas „Žalgiris“ nenuleido rankų.

Prasidėjus lemiamai žaidimo atkarpai Kauno ekipa spurtavo 7:0, ir komandas beskyrė vienas tolimas metimas (60:57). Vis dėlto CSKA ir toliau rinkosi kamuolius po abiem krepšiais bei išvengė nervų mūšio mačo pabaigoje.

Tai buvo pirmas kartas, kai sovietmečio principiniai varžovai susitiko tarpusavyje sausio 13-ąją, kuomet Lietuvoje minima Laisvės gynėjų diena.

Rungtynes „Megasport“ arenoje po ilgesnės pertraukos leista stebėti žiūrovams, kurių susirinko per 3 tūkstančius. Tribūnose plevėsavo ir Lietuvos trispalvė.

CSKA vertėsi be traumuotų puolėjo Willo Clyburno ir gynėjo Danielio Hacketto.

Eurolyga: Maskvos CSKA - Kauno "Žalgiris"

CSKA: Mike'as Jamesas 21 (5 rez. perd.), Tornikė Šengelija 18 (7 atk. kam., 4 kl.), Darrunas Hilliardas 17, Johannesas Voigtmannas 11, Nikola Milutinovas 10 (14 atk. kam.), Janis Strelniekas, Semionas Antonovas ir Nikita Kurbanovas (7 rez. perd.) – po 2;

„Žalgiris“: Marius Grigonis 16, Thomasas Walkupas 14 (4/5 dvit., 5 rez. perd.), Lukas Lekavičius (4 rez perd.) ir Nigelis Hayesaspo 11, Rokas Jokubaitis ir Artūras Milaknis – po 5, Joffrey Lauvergne'as ir Augustine'as Rubitas – po 4, Paulius Jankūnas 2, Martinas Gebenas 1.

Statistika (CSKA – „Žalgiris“):

Dvitaškiai: 24/44 (55 proc.) – 18/37 (49 proc.)

Tritaškiai: 7/22 (32 proc.) – 9/26 (35 proc.)

Baudų metimai: 14/16 (88 proc.) – 10/13 (77 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 43 – 22

Rezultatyvūs perdavimai: 19 – 17

Perimti kamuoliai: 4 – 6

Klaidos: 11 – 6

Blokai: 1 – 1

Rusijos klubas praėjusią savaitę nusileido Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija) ekipai. Taip nutrūko 12 „raudonarmiečių“ pergalių iš eilės serija, iškėlusi Dimitrio Itoudžio auklėtinius į Eurolygos turnyro lentelės viršūnę.

Pirmo rato komandų akistata Kaune baigėsi svečių pergale 87:78.

Per visą istoriją tarpusavio dvikovose Eurolygoje CSKA nuskynė 24 pergales, „Žalgiris“ laimėjo 4 sykius. Visos 13 akistatų Rusijos sostinėje baigėsi palankiai šeimininkams.

Po rungtynių Maskvoje Lietuvos čempionai liks Rusijoje ir keliaus į Sankt Peterburgą, kur penktadienį surems ietis su vietos „Zenit“ krepšininkais, tarp kurių yra ir lietuvis Artūras Gudaitis.

CSKA penktadienį taip pat namuose susitiks su savo artimiausia persekiotoja Eurolygoje „Barcelona“, kurią treniruoja Šarūnas Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (505)