„Tikrai nebus taip, tą galiu šiandien pasakyti, kad sausio 31–ąją dieną tiesiog visi apribojimai neteks galios. Kažkuri apribojimų dalis galbūt. Bet kokiais tempais ir kokiais etapais, dėl to dar turėsime tartis“, – sakė ministrė pirmininkė.

Ji teigė, kad viskas turi būti vertinama pagal epidemiologinę situaciją.

Vyriausybės vadovė tvirtino, kad nerimą kelią mutavusi koronaviruso atmaina kitose šalyse.

„Pagrindinis klausimas yra kokiomis sąlygomis (veiktų karantinas, aut. p.). Nereiškia, kad būtinai visi apribojimai išliks. Bet mes būsime pirmiausia sargūs dėl situacijos. Ir nepaisant to, kad būna dienų, kai skaičiai atrodo gerokai geriau, bendra tendencija kol kas atrodo pozityvi. Klausimas ar pakankamai sparti“, – sakė premjerė.

Ji teigė, kad šiuo metu matomi du iššūkiai: reikia „nulipti nuo gana aukšto kalno“, o antras, tuo pačiu metu plinta mutacijos, kurios gali naujų atvejų skaičių labai greitai užauginti.

I. Šimonytė teigė, kad kitą savaitę dėl galimų sprendimų Vyriausybė tarsis su ekspertais. Dabar galiojančius judėjimo ribojimus tarp savivaldybių žada peržiūrėti sausio 17 dieną.

Ingrida Šimonytė

Delfi primena, kad per praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 1694 nauji COVID–19 atvejai, trečiadienį pranešė Statistikos departamentas.

Nuo šios infekcinės ligos praėjusią parą pasveiko 1618 asmenų.

Iš viso Lietuvoje registruoti 163 tūkst. 42 COVID–19 atvejai, 97 tūkst. 336 asmenys pasveiko, 62 tūkst. 425 – tebeserga.

Nuo COVID–19 Lietuvoje pirma vakcinos doze paskiepyti 27 tūkst. 142 žmonės.

Praėjusią parą Lietuvoje atlikti 11 tūkst. 369 tyrimai dėl koronaviruso, iš viso nuo pandemijos pradžios jų atlikta 1 mln. 764 tūkst. 946.