Dvigubą Eurolygos savaitę antradienį Maskvos srities „Chimki“ pradėjo pralaimėjimu, pratęsusiu nesėkmių seriją iki 11 iš eilės. Eurolygos turnyro autsaiderė namie 75:87 nusileido „Barcelonai“.

„Sveikinu „Barceloną“ ir trenerį Š. Jasikevičių su geru žaidimu ir pergale. Iš mūsų pusės daug žaidimo komponentų buvo neblogi, ypač jei kalbėsime apie gynybą. Nepaisant to, šiandien turėjome rimtų problemų dėl atkovotų kamuolių, nes sugriebėme 22 kamuoliais („Barcelona“ atkovojo 44 kamuolius) mažiau ir suteikėme varžovams 22 papildomas atakas. Tai buvo raktas į pergalę“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Anot lietuvio, Maskvos srities komanda turėjo geras treniruotes, tačiau per rungtynes nesugeba išlaikyti koncentraciją visas 40 minučių.

„Ruošėmės šioms rungtynėms ir žinojome, kaip „Barcelona“ ginsis, tačiau visą pasirengimą pritaikėme aikštėje labai padrikai. Viena iš didžiausių bėdų – nesilaikome rungtynių plano. Ir taip nėra lengva po tiek daug pralaimėtų rungtynių, nėra lengva prikelti komandą psichologiškai, – kalbėjo „Chimki“ treneris. – Jei vieną dieną turime problemų su pataikymu, tai kitą dieną iškyla sunkumų dėl atkovotų kamuolių. Tai akivaizdu. Aišku, kad mums sunku, bet jau kartą sakiau: niekas mums nepadės, turime patys sau padėti“.

Nugalėtojų strategas Š. Jasikevičius pastebėjo, kad rungtynių pradžia nesiklostė jo auklėtiniams taip, kaip norėtų: „Pradėjome žaisdami prastai gynyboje ir tik antroje dvikovos dalyje sugebėjome pakeisti šį žaidimo komponentą, sugebėjome sustabdyti varžovus. Jei neklystu, jie nepelnė 30 taškų per paskutinius du kėlinius, kas žaidžiant prieš tokia talentingą atakuojančią komandą kaip „Chimki“ yra labai geras rezultatas. Esu laimingas, kad žaidėjai atsibudo ir mes antroje rungtynių dalyje kontroliavome žaidimą“.

Anot jo, atkovoti kamuoliai buvo lemiamas faktorius, padėjęs laimėti. „Kai strigome, mums labai padėjo taiklūs Kyle'o Kuričiaus metimai ir galimybė dar kartą surengti ataką po atkovoto kamuolio. Tokiais momentais tokie dalykai padeda grįžti į rungtynes“, – sakė Šaras.

Fantastiškas rungtynes sužaidė lietuvio auklėtinis Nickas Calathesas, pelnęs 8 taškus ir atlikęs net 15 rezultatyvių perdavimų. Tai naujas „Barcelonos“ klubo rekordas.


„Mums pergalė prieš „Chimki“ išvykoje labai svarbi. Visuomet labai sunku žaisti jų arenoje. Mums trūko kelių pagrindinių žaidėjų, todėl pergalė dar saldesnė. Akivaizdu, kad pirmoje rungtynių dalyje abi komandos nekreipė daug dėmesio gynybai, o mes šį komponentą pagerinome antroje dalyje. Padėjo atkovoti kamuoliai, pasikeitusi gynyba ir sustabdyti varžovų lyderiai“, – kalbėjo graikas.

„Chimki“ komandoje rezultatyviausias buvo lyderis Aleksejus Švedas, iš viso pelnęs 23 taškus. Su 5 pataikytais tritaškiais šiose rungtynėse jis aplenkė žalgirietį Artūrą Milaknį ir pagal pataikytus tritaškius (395) Eurolygos istorijoje pakilo į 9-ą vietą. Tiesa A. Milaknis turės galimybę pavyti rusą jau trečiadienį, dvikovoje su Maskvos CSKA.


A. Švedo komandos draugas Errickas McCollumas po Eurolygos rungtynių socialiniuose tinkluose dalinosi ne mintimis apie pralaimėjimus, bet žavėjosi NBA čempionų titulą ginančios Los Andželo „Lakers“ žaidimu.

„Stebėdamas „Lakers“ išties gali pasakyti, kad jie mėgaujasi žaisdami vienas su kitu. Kolektyvinės sėkmės ten siekiama labiau nei asmeninės individualios statistikos. Turėtų būti šaunu! Nuostabu matyti, kad krepšinis žaidžiamas su teisingu nusiteikimu, pirmenybė komandiniam žaidimui“, – „Twitter“ paskyroje rašė amerikietis. Nežinia, galbūt už krepšininko žodžių slypi ir tai, ko labiausiai jam šiuo metu trūksta „Chimki“ ekipoje?

Maskvos srities komanda kitas rungtynes žais sausio 14 dieną Stambule su „Anadolu Efes“, o „Barcelona“ penktadienį susigrums su Maskvos CSKA.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)