Visą sausio mėnesį itin audringai į kiekvieną nepalankų arbitrų švilpuką reaguojantis Valančiūnas Klivlande sulaukė už replikavimą jam skirtos techninės pražangos. Tokį sprendimą priėmė vienintelis NBA lygoje teisėjaujantis lietuvis Gediminas Petraitis.

Antro kėlinuko pabaigoje prasižengęs prieš Drummondą lietuvis stebėjo kaip varžovas prameta abu baudų metimus, tačiau leido po lenta atkovoti kamuolį „Cavaliers“ naujokui Isaacui Okoro. Po dar vieno netaiklaus šeimininkų metimo Drummondas agresyviai išmušė kamuolį iš jį atkovojusio Valančiūno rankų, o po šio epizodo Petraičiui priekaištų turėjęs lietuvis ir sulaukė techninės nuobaudos.

Praėjusiose rungtynėse prieš ilgąją pertrauką dėl COVID-19 protokolų palikęs uteniškis pirminiais duomenimis be krepšinio turėjo praleisti 10-14 dienų, tačiau šis sprendimas galiausiai buvo pakeistas. Pats JV situaciją pakomentavo ją pavadindamas „netikru pavojaus signalu“.

30 minučių ant parketo praleidęs aukštaūgis per jas surinko 12 taškų (6/9 dvit., 0/1 trit.), 7 atkovotus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus, bloką ir tris klaidas. Asmeninėmis pražangomis Jonas buvo nubaustas penkis kartus.

Tiesioginis lietuvio oponentas Drummondas per 35 minutes surinko vienuoliktą dvigubą dublį per vienuolika šio sezono rungtynių – 19 taškų (8/16 dvit., 3/9 baud.), 14 atkovotų kamuolių, 3 rezultatyvius perdavimus, 2 blokus, perimtą kamuolį ir keturias klaidas. Savo pasirodymą aukštaūgis baigė gavęs šeštą asmeninę pražangą iki rungtynių pabaigos likus mažiau nei minutei.

Ankstyvoje savo karjerų stadijoje gausybės palyginimų sulaukę Valančiūnas ir Drummondas į tarpusavio akistatą stojo jau 25-ą kartą. Lietuvis amerikietį jose įveikė 18 sykių, o Drummondo atstovaujami klubai tarpusavio kovose šventė septynias pergales.

Jonas Valančiūnas prieš "Cavaliers"

Abi komandos šiose rungtynėse vertėsi be ištisos galybės dėl traumų neregistruotų krepšininkų. „Grizzlies“ nepadėjo Ja Morantas, Jarenas Jacksonas, Justise'as Winslow, Killiano Tillie, Johno Koncharo ir Jontay Porterio, o „Cavaliers“ traumuotų žaidėjų sąraše atsidūrė Kevinas Love'as, Matthew Dellavedova, Darius Garlandas, Collinas Sextonas, Dylanas Windleris, Dante Exumas ir Kevinas Porteris.

Rekordinį pranašumą Memfio ekipa buvo susikrovusi trečiajame ketvirtyje, kai po sėkmingos svečių atkarpos komandas skyrė 16 taškų. Visgi „Cavaliers“ nepalūžo ir sugebėjo ne tik panaikinti deficitą, bet ir persverti rezultatą savo naudai.

Susitikimo pabaigoje savo žodį tarė ir Valančiūnas, priešpaskutinę rungtynių minutę po „Cavaliers“ krepšiu kovoje dėl kamuolio įveikęs Drummondą ir Larry Nance'ą bei padidinęs Memfio atotrūkį iki 94:90. Kitoje atakoje JV be pražangos sustabdė Drummondo prasiveržimą, o paskutinę susitikimo minutę „Grizzlies“ pergalę įtvirtino Dillono Brookso tritaškis.

Antrą pergalę iš eilės iškovoję Grizliai revanšavosi varžovams iš Klivlando už praėjusią savaitę namie patirtą pralaimėjimą rezultatu 90:94. Ketverias šio sezono rungtynes svečiuose žaidęs Memfio klubas jose iškovojo jau tris pergales.

„Cavaliers“: Andre Drummondas 19 (14 atk. kam.), Čedi Osmanas ir Dameyanas Dotsonas (6 rez. perd.) po 14, Larry Nance'as 13, Issacas Okoro 12 taškų.

„Grizzlies“: Dillonas Brooksas 21 (2/8 trit., 7 atk. kam.), Brandonas Clarke'as 15, Tyusas Jonesas 13 (7 rez. perd.), Jonas Valančiūnas 12 taškų.

Dvejas artimiausias rungtynes Memfio krepšininkai žais Mineapolyje, kur jų lauks dviguba akistata su Minesotos „Timberwolves“ klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)