Mažiau yra daugiau

„Minimalistas, tai žmogus, savo gyvenimo būdą apibūdinantis viena fraze – mažiau yra daugiau. Tai logiškai mąstanti ir gebanti tvarkingai dėlioti savo mintis ir veiksmus asmenybė. Dažnu atveju tokia moteris puošis labai minimaliai, tačiau ir labai konceptualiai. Abejoju, ar ji rinksis ir auskarus, ir kaklo papuošalą, ir žiedą, ar juo labiau kelis vienu metu. Greičiausiai tai bus vienas iš aksesuarų, bet įdomus ir savitas“, – apie minimalistės pasirinkimus kalba menininkė L. Šiugždinė.

Jei mylėti, tai karalienę, jei vogti, tai milijoną

„Maksimalistas visiška priešingybė minimalistui ir šios asmenybės gyvenimo būdą apibūdinanti frazė – jei mylėti, tai karalienę, jei vogti, tai milijoną. Ši moteris yra pustonių nepripažįstanti kraštutinumų šalininkė. Jei maksimalistei sunku išsirinkti vieną aksesuarą – ji puošis visais turimais. Šiandien jau nėra aiškios takoskyros tarp vakarinių ir dieninių papuošalų, todėl maksimalistė gali maišyti metalų ir akmenų spalvas tarpusavyje ir tai bus absoliučiai legalu! Rekomenduoju jai kaklą puošti įvairiais koljė, perlų karolių ir grandinėlių deriniais, nevengti apyrankių ir masyvių auskarų. Vis dėlto, jei akcentuojame kaklą, lai ilsisi ausys, bet žiba rankos“, – dėsto juvelyrė.

Naujoviškas ir šiuolaikinis

„Modernizmas – dar viena gerai atpažįstama kultūros kryptis. Pats žodis „modernus“ reiškia naujoviškas, šiuolaikinis. Toks ir yra modernizmą mėgstantis žmogus – jis pasižymi antitradiciškumu ir eksperimentiškumu, todėl tokios moters papuošalai visada bus kitokie – išsiskiriantys ir faktūra, ir dizainu, ir gabaritais. Galima sakyti, kad šiuolaikinė juvelyrika yra lobis modernistei – nuo itin griežtų architektūrinių formų iki įvairių sumodernintų gyvūnų ar gamtos motyvų. Pasirinkus išskirtinį modernų papuošalą, jį ir galima palikti kaip viso įvaizdžio akcentą“, – apie modernios moters pasirinkimus pasakojo L. Šiugždinė.

Romantikai – gėlių vaikai

Anot menininkės: „romantizmas ir romantikai yra siejami ne tik su jausmais, fantazija, gamtos kultu, bet ir su patriotizmu ir nepriklausomybe. Šie žmonės idealizuoja gamtą, todėl ir jų stiliaus supratimas siejamas su gamta – natūraliomis spalvomis, faktūromis ir medžiagomis. Čia tinka visi gėlių, gamtos motyvai. Sagės, plaukų segtukai, karoliukai. Derinkite kelių spalvų karoliukus su grandinėlėmis, puoštomis įvairiais medalionais ir pakabukais. Svarbiausia romantikei, kad papuošalai pasakotų istorijas, ieškokite jų vintažinėse parduotuvėlėse. Gal juos bus nešiojusi ir kokį aistringą meilės romaną išgyvenusi dama?“.

Niekada nesenstanti klasika

„Nesuklysiu sakydama, kad populiariausias, mėgstamas ir jaunų, ir vyresnių moterų yra klasikinis stilius. Jis ir saugiausias, ir jam reikia mažiausia patarimų. Klasikiniai aukso ar kitų brangiųjų metalų žiedai, auskarai ar pakabukai su brangakmeniais yra nedideli ir tinka būti segimi visi vienu metu. Rinkitės autorinius juvelyrų darbus, tai puiki šeimos vertybė, perduodama iš kartos į kartą kartu su pasakojamomis istorijomis. Frazė „niekada nesenstanti klasika“ geriausiai apibūdina papuošalus, kai kalbama apie, sakykim, sutuoktuvių žiedus. Ir tai nėra nuostabu, nes klasikinis – tai geriausias, laiko patikrintas, išliekančios vertės, aukščiausios kokybės. Tokios yra ir klasiką mėgstančios moterys“, – tvirtina L. Šiugždinė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)