Prieš pakviesdama į vidų aktorė pasiteirauja, ar filmavimui tikrai tiks maži ir kuklūs jos vienos namai. Juk kai Aurelija gyveno visai šalia, dar santuokoje su fotomenininku Raimundu Švilpa, savo namus skaičiavo šimtais kvadratinių metrų, deja, dabar tenka gyventi kur kas labiau susispaudus. Aurelija sako tiesiai šviesiai – pastaruosius porą metų ji yra priversta skaičiuoti kiekvieną centą.

Tačiau reikia pripažinti, kad dėl per kuklių namų televizijai jaudinusis Aurelija pasikuklino. Aktorės butas išties pulsuoja magiška atmosfera ir labiau primena teatro užkulisius, nei kasdienį gyvenimą. Čia nerasi jokių buities rakandų – tiek lauke, tiek viduje stovi teatro kostiumais papuošti manekenai, o po žemę šluojančiais sijonais gali rasti ir žemiškesnių dalykų, valiklių šveisti voniai ar grindims. Vietoj tradicinės virtuvės – antikvarinė medžio komoda. Senoviniame name, regis, palikta itin daug autentiškų detalių.

„Kritikos buvo be galo daug, be galo. Aš net ir juokavau, kad mano nugara tiesiog apaugus apkalbų pluta. Aš kartais grįžtu namo po spektaklių, sėdu prie veidrodžio, pasiimu kinišką šakutę ir krapštau tas apkalbas, numetu visą tą, ir toliau einu praustis bei gyvenu kitą dieną.

Labai daug apkalbų esu girdėjusi. Ir aš, ir mano mamytė, kuri kažkada buvo žvaigždė didelė Kaune. Mes gimėme tose apkalbose ir buvome nužiūrėtos, apkalbėtos ir tai vis tik veikia.

Kokia aš esu pasileidusi, kokia aš esu nešeimyniška, kaip nemoku taupyti, kaip per savo gerą širdį likau, kaip sakyti, labai baisus žemaitiškas toksai žodis „Gera širdelė, nuoga subinėlė”. Kaip sugebėti šitaip nusivažiuoti, kad liktum be euro, kad liktum visiškai gatvėje beveik. Kaip man sekasi, neva, teatrą darei per lovą, kodėl tau taip sekasi, kodėl tu turi šitiek vaidmenų. Nors nieko panašaus nebuvo“, – gyvenimo būdo laidoje pasakojo teatro aktorė.

Jeigu praėję pandemijos metai buvo nelengvi daugumai scenos žmonių, tai Aurelijai jie buvo kone nepakeliami. Po skyrybų su fotomeniniku Raimundu Švilpa, ji liko ne tik be mylimo žmogaus, bet ir be namų. Aktorė prisipažįsta puolusi į gilią depresiją ir net savo noru išėjusi iš teatro, nors buvo tiesiog dievinama teatro gerbėjų.

Ar šiandien aktorė gailisi, kad taip ir nesusilaukė vaikų?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)