Tai įvyko po to, kai kone 10 milijonų sekėjų instagrame turinti pora susidūrė su internete skatinama neapykanta, rašo „The Times“.

Artimas poros šaltinis tvirtino, kad jie neketina naudoti socialinės medijos „Archewell“ labdaros fondo veikloje. Jis taip pat pridėjo, jog „mažai tikėtina, kad jie grįš į socialinius tinklus ir kaip privatūs asmenys“.

Žinia apie tokį netikėtą sprendimą pasirodė po to, kai JAV prezidento Donaldo Trumpo „Twitter“ paskyra buvo visam laikui užblokuota.

Kiek anksčiau kunigaikštienė jau buvo užsiminusi, kad šmeižtas ir patyčios internete yra „sunkiai išgyvenami“.

Pora kalbėjo ir apie tai, kad socialinėse medijose nepagarbių komentarų sulaukdavo dar tada, kai priklausė karališkosios šeimos branduoliui.

Ko gero neatsitiktinai praėjus metams po to, kai pora priėmė sprendimą atsisakyti karališkųjų titulų bei pareigų, buvo nuspręsta nebesinaudoti ir socialinėmis medijomis. Tai – lyg dar vienas žingsnis nuo karališkosios šeimos.

Teigiama, kad tokia reakcija į socialinius tinklus yra tarsi naujos rolės, kurią jie kuria persikėlę gyventi į JAV, dalis.

Šiuo metu pora su sūnumi Archie gyvena Montecite, Kalifornijoje. Pasak šaltinių, praėjusiais metais įsigytas poros namas kainavo 14 650 000 JAV dolerių.

Tiesa, pora anksčiau žadėjo aktyviai reikštis internete. Jų paskyra „Sussex Royal“, kai jie dar ėjo britų karališkosios šeimos narių pareigas, instagrame surinko daugiau kaip 10 mln. sekėjų.

Anksčiau pora skundėsi dėl to, kaip su jais elgiamasi socialinėje žiniasklaidoje ir britų spaudoje.

Pernai sutuoktiniai, pagal susitarimą dėl atsitraukimo nuo svarbių karališkosios šeimos narių pareigų atsisakę ženklo „Sussex Royal“, įsteigė ne pelno organizaciją „Archewell“, didžiausią dėmesį skirsiančią psichinei sveikatai, švietimui ir gerovei.

Princas Harry ir Meghan taip pat ėmėsi kitų darbų, pavyzdžiui, pasirašė kontraktą su „Spotify“ dėl tinklalaidžių, pasakojančių „dvasią pakeliančias ir pramogines istorijas“, kūrimo.

Be to, pora pasirašė daugelio metų kontraktą, kaip pranešama, vertą dešimčių milijonų dolerių (eurų), su „Netflix“ dėl „paveikių“ filmų ir serialų kūrimo.

Buvusi televizijos aktorė M. Markle pernai taip pat įgarsino vieną „Disney+“ dokumentinį filmą apie laukinę gamtą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)