„Yra sisteminė krizė pakuočių tvarkyme, tai mes penktadienį šaukiame susitikimą su Vilniaus savivaldybės administracija, nes čia ne tiktai regionai kenčia su neišvežamais varpeliais, netuštinamais varpeliais, bet ir vilniečiai mato, kad yra užsikimšę išrūšiuotų atliekų konteineriai ir jie neišvežami“, – Vyriausybės posėdyje trečiadienį kalbėjo S. Gentvilas.

Premjerė Ingrida Šimonytė pridūrė, kad „tai labai demotyvuoja rūšiuoti“.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas BNS sakė, kad problemos jau žinomos seniai, tačiau jos paaštrėjo per šventes.

„Ypač šventiniu laikotarpiu pasimatė, kai žmonės šventes leido namuose, turėjo daug vartojimo, tai prie konteinerių tos krūvos tiek stiklo, tiek popieriaus ir neišvežti, apkrauti konteineriai pradėjo tiesiog jau galutinai išnaudoti kantrybę. Visi galvoja, kad už tai atsakinga savivaldybė, o savivaldybė šitoje vietoje neturi jokių svertų pakeisti situacijos“, – sakė V. Benkunskas.

„Kai mes viešai išsakėme savo pyktį ar situacijos vertinimą, ministras pripažino, kad tik ministerija gali spręsti šitą situaciją“, – pridūrė vicemeras.

Jo žiniomis, į susitikimą pakviestos ir pakuočių tvarkymo organizacijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)