Yra nemažai būdų atsukti stiklainio dangtelį, juos iš esmės galima suskirstyti į tris grupes. Siekiant maksimalaus poveikio, galima derinti visus toliau aptariamus būdus:

1. Sumažinkite slydimą

Dažnai dangtelis neatsisuka, nes elementariai slysta. Šią problemą galima išspręsti, tarp dangtelio ir rankos padėjus kokį nors neslystantį daiktą. Tarkime, apsukite dangelį keliomis plonomis gumelėmis. Ar tiesiog užsimaukite gumines pirštines (tiks ir medicininės).

2. Suvienodinkite spaudimą

Labai dažnai nepavyksta atsukti stiklainio dėl nevienodo spaudimo. Tai galima išspręsti keliais būdais. Pirmas ir paprasčiausias – palaikyti stiklainį po karštu vandeniu, o paskui pamėginti atsukti.

Antras būdas – pastuksenti per dangtelį kokiu nors daiktu (ar netgi ranka), kad dangtelis pajudėtų ir išjudėtų po juo susiformavęs spaudimas. Šis būdas mažiau veiksmingas už pirmąjį, bet greitesnis.

Galiausiai – radikaliausias būdas: peilio viršūnėlę kelis kartus užkiškite už dangtelio, taip įleisite į vidų oro ir išsilygins spaudimas. Vienintelis minusas – dangtelis greičiausiai bus sugadintas.

3. Pasitelkite svertą

Galimi daug variantų, o veiksmingiausi ir paprasčiausi būdai – tvirta atrama į paviršių ir lipni juosta.

Pasitelkiant pirmą metodą, jums reikės lygaus, neslidaus paviršiaus. Ant jo pastatykite stiklainį dangteliu žemyn, spauskite ir tuo pačiu mėginkite pasukti stiklainį.

Būkite atsargūs, kad stiklainis nenukristų ir neišsilietų jo turinys.

Antras būdas: lipnia juosta kelis kartus apsukite dangtelį, o tada stipriai patraukite už kurios nors juostos pusės. Būtų gerai, kad tuo metu kitas žmogus prilaikytų stiklainį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)