Rezoliucijos tekste teigiama, jog Vyriausybės gruodžio 14 dienos sprendimai dėl COVID–19 pandemijos valdymo reikšmingai apsunkina smulkiųjų verslininkų veiklą, palyginti su didžiųjų prekybos tinklų veikla.

„Pastariesiems ir toliau leidžiama prekiauti ne tik būtiniausiomis prekėmis, o analogiškas prekes parduodančių smulkiųjų verslininkų veikla yra apribota, leidžiant prekes atsiimti tik bekontakčiu būdu prekių atsiėmimo punktuose, taigi potencialūs pirkėjai, netekę galimybės pirkti iš smulkiųjų prekybininkų, dažniau lankysis didžiuosiuose prekybos centruose, žinodami, kad ten ras visą platų prekių asortimentą, ir tai padidins prekybos centruose besilankančių žmonių koncentraciją, taip pat ir koronaviruso plitimo riziką“, – teigiama rezoliucijoje.

Pasak rezoliucijos rengėjų, pirmosios COVID–19 bangos valdymo laikotarpiu ne maisto prekių prekybos veiklą vykdantys verslininkai ir smulkieji verslininkai įrodė esantys atsakingi ir pajėgūs užtikrinti Vyriausybės nustatytų reikalavimų įgyvendinimą.

Rezoliucijoje raginama atsižvelgti į išdėstytus argumentus, išnagrinėjus kitų šalių gerąją patirtį, atsižvelgus į ekspertų, verslo asociacijų ir profesinių sąjungų pozicijas, jau pasiteisinusius Lietuvoje sprendimus, užtikrinant saugią smulkiojo verslo vykdomą prekybą ir paslaugas.

Taip pat prašoma įvertinti galimybę smulkiajam verslui vykdyti veiklą užtikrinant Vyriausybės nustatytų karantino reikalavimų laikymąsi, taip mažinant neigiamas ilgalaikes socialines pasekmes.

Gruodžio pabaigoje Seimas nubalsavo, kad rezoliucija turėtų būti redaguojama ir teikiama su pataisymais.