Įdomi detalė ta, kad prologe atsilikimas nuo lyderio dauginasi iš 4. Viskas dėl to, kad lyderiai čia mėgsta lėčiau važiuoti, jog nereikėtų kitą dieną pirmame etape startuoti pirmiems. Tai motyvuoja dalyvius stengtis.

Pirmasis iš lietuvių startavo Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro („Inbank TOYOTA GAZOO Racing Baltics“) ekipažas. Jis nuo lyderių atsiliko 23 sek. ir kurį laiką rikiuotėje užėmė 15 vietą.

Šią poziciją jie išlaikė iki Vaidoto Žalos ir Paulo Fiuza („Agrorodeo“) dueto finišo, kurie nuo lyderio atsiliko 20 sek. bei 3 sek. buvo greitesni už B. Vanagą ir F. Palmeiro.

Tiesa, pirmuose kilometruose „Agrorodeo“ ekipa spėjo prakirsti ratą, kai vieną iš posūkių įveikė dviem ratais. Po finišo V. Žala teigė, kad keistas prologo ruožas: norėjosi lėkti, bet dabar ne laikas prisidirbti nesąmonių.

„Truputį viename posūkyje lėkdami ant dviejų ratų pavažiavome. Nusimontavo galinis ratas. Bet viskas tvarkoje, išlaviravome. Ryt bus rimtesnis etapas, o čia vos keli kilometrai, galvoje daug emocijų. Norisi ir lėkti, bet nesinori prisidirbti nesąmonių.

Su Paulo – viskas gerai, nepaklydome, manęs neapgavo, tas svarbiausia“, – teigė V. Žala. „Agrorodeo“ komanda po prologo liko 19-oje vietoje, B. Vanagas ir F. Palmeiro – 20-i.

B. Vanagas po finišo teigė, kad prologe – viskas pagal planą. „Konservatyviai, bet greitai. Nepažinau bolido, gerąja prasme. Testuojant neturėjome tokių sąlygų, čia atsiskleidė.

Potencialo visureigis turi daug. Rytojui turim komfortišką starto poziciją. Galima ramiai judėti į podiumą“, – po finišo kalbėjo B. Vanagas.

Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro, („Inbank TOYOTA GAZOO Racing Baltics“) ekipažas (komandos nuotr.)

Kol kas greičiausiai prologą įveikė Kataro atstovas Nasseras Al-Attiyah („Toyota Gazoo racing“).

Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis („Kreda“) nuo lyderių atsiliko 1:24 min.

„Pagaliau prasidėjo veiksmas. Laukėm savaitę ir štai, nors ir prologas, bet visgi greičio ruožas“, – po finišo sveikindamas šturmaną D. Vaičiulį džiaugėsi A. Juknevičius.

Ekipažas prisipažino prieš startą neišvengęs nesklandumų.

„Jau stovint prie starto linijos įsijungiam mikrofonus ir vienas kito negirdime. Truputį buvo streso, nes viskas vyko kone starto metu“, – pripažino A. Juknevičius.

Kalbėdamas apie prologo kilometrus, juos pilotas įvardino kaip „smagius“.

„Tipški „dakariniai“ kilometrai. Tiesa, šiandien tai tik 10 km, o tai ralio masteliu – lašas jūroje, tik apšilome“, – kalbėjo A. Jukevičius. „Kreda“ po prologo kilometrų rikiuojama 48-oje vietoje.

Paklaustas apie rezultatą, kiek jis šiandien yra svarbus, pilotas jo nesureikšmino. Prologe svarbu nesuklysti, nes tie pirmi 10 kilometrų prieš laukiantį maratoną nieko nereiškia.

Ketvirti iš mūsiškių prologe startavo Edvino Juškausko ir Aisvydo Paliukėno („Heston Airlines team Pitlane“) ekipažas. Jis nuo lyderių atsiliko 56 sek., bendroje įskaitoje lenkė „Kreda“ komandą ir šiuo metu užima 42 vietą.

Bagių klasėje Lietuvai atstovauja Gintas Petrus su Jose Marques „Petrus Kombucha team“. Lietuvių ekipažas nuo lyderių atsiliko 2:10 min. ir bendroje įskaitoje liko 57-as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)