„Bangoje“ pasiektas dar vienas susitarimas – Robertas Vėževičius atstovaus Gargždų „Bangai“ ir 2021 metais, praneša Alyga.lt.

Praėjusiame sezone į Gargždus atvykęs patyręs futbolininkas žaidė 19 rungtynių (18 A lygoje ir vienerias LFF taurės turnyre) ir per 1615 minučių pelnė 2 įvarčius.

Dar sezonui likdamas klube R. Vėževičius ne tik įvertino pasiekimus, bet ir pasiuntė linkėjimus visiems: „Metai buvo įdomus ir sunkūs dėl visos susiklosčiusios situacijos. Klubas užėmė istoriškai aukščiausią vietą A lygoje. Gaila, kad tai negarantavo mums vietos Europos lygoje.

Mačiau, kaip ši komanda tobulėjo viso sezono metu ir manau, kad tai dar ne lubos. O kai klubo ir mano paties vizijos sutampa – belieka paspausti rankas ir kibti į darbus. Linkiu visiems gražių ir sveikų artėjančių švenčių!“.

Karjerą „Bangoje“ tęs ir klubo auklėtinis Edvinas Bračkus.

Patyrusiam gynėjui tai bus jau dešimtasis sezonas „Bangoje“. 2020 metais E. Bračkui teko gelbėti komandą tais atvejais, kai dėl surinktų kortelių negalėdavo rungtyniauti pagrindiniai vidurio gynėjai. Jo sąskaitoje – 6 rungtynės (5 A lygoje ir vienerios LFF taurės turnyre) ir 266 minutės aikštėje.

„Bangos“ gretose taip pat lieka ekipos auklėtinis Valdas Antužis. Dar 2018 metais pagrindinės sudėties žaidėju tapęs gynėjas sėkmingai atlaikė ir A lygos iššūkius. A lygoje sužaidęs 14 rungtynių ir aikštėje praleidęs 1089 minutes V. Antužis tapo daugiausiai 2020 metų sezone laiko lygoje sužaidusiu jaunu (gimę 1999 metais ir jaunesni) futbolininku.

Suformavo vartininkų grandį

„Kauno Žalgirio“ ekipos vartininkų grandį artėjančiame sezone sudarys Lietuvos vyrų futbolo rinktinės vartininkas Deividas Mikelionis bei Lietuvos jaunimo rinktinių atstovai Airidas Mickevičius ir Dovydas Vilkas.

Ilgametis komandos narys D. Mikelionis praėjusiame sezone A lygoje sužaidė 17 rungtynių, o šešiose iš jų nepraleido įvarčio. Geras žaidimas atkreipė ir Lietuvos vyrų futbolo rinktinės trenerio dėmesį.

D. Vilkas kartu su A. Mickevičiumi daugiausiai vilkėjo „Kauno Žalgirio B“ marškinėlius LFF Pirmoje lygoje, tačiau paskutinėse sezono rungtynėse vasarą į komandą atvykęs A. Mickevičius gavo galimybę pasirodyti ir A lygos dvikovoje su Vilniaus „Riteriais“. Komanda sezoną užbaigė pergalingai, vartininkas įvarčio nepraleido ir buvo išrinktas į simbolinę paskutinio turo lygos rinktinę.

Kitame sezone klube nematysime Armanto Vitkausko. 31-erių marijampolietis į Kauną atvyko prieš 2020 m. sezoną, tačiau metai jam nesusiklostė dėl operacijos pareikalavusios riešo traumos.

Iki jos vartų sargas buvo išsikovojęs vietą startinėje komandos sudėtyje, tačiau spėjo sužaisti vos dvejas rungtynes, o vieneriose iš jų įvarčio nepraleido. Vėliau futbolininkas gydėsi traumą, o sezono pabaigoje jau pradėjo ir treniruotis.

„Kauno Žalgirio“ klubas dėkoja A. Vitkauskui už metus klube ir linki sėkmės tolimesnėje karjeroje.

Armantas Vitkauskas

„Hegelmann Litauen“ gretose – legionierius iš Nigerijos

Kauno FC „Hegelmann Litauen“ naujam sezonui į savo gretas pasikvietė legionierių iš Nigerijos – Omokhafe Samson Thomas.

Neseniai 20-ą gimtadienį atšventusio žaidėjo galimybės neblogai žinomos Kauno ekipai. Futbolininkas iš Afrikos su komanda treniravosi prieš 2020-ųjų sezoną, bet paskelbus pirmąjį karantiną turėjo palikti šalį. Vėliau O. Thomas’ui nespėjo susitvarkyti dokumentų ir atvykti į Lietuvą.

Dažniausiai puolėjo pozicijoje rungtyniaujantis nigerietis futbolo paslapčių mokėsi gimtojoje šalyje veikiančiose įvairiose akademijoje ir siekė savo vertę įrodyti turnyruose Europos šalyse. Žaidėjas ne kartą dalyvavo Italijoje vykstančiame Viareggio turnyre.

„Jaučiuosi labai laimingas, jog esu čia. Džiaugiuosi, jog klubas kitą sezoną rungtyniaus A lygoje ir aš turėsiu galimybę įrodyti savo vertę aukščiausiu lygiu. Džiaugiuosi pasirašydamas savo pirmąjį kontraktą FC „Hegelmann Litauen” klube ir čia sudarytomis sąlygomis man siekti savo tikslų”, – sakė O. Thomas.

Primename, kad A lygos kito sezono planuose – 10 komandų. Prie 6 dabartinių A lygos klubų turėtų prisijungti visos keturios sportiniu principu Pirmoje lygoje šią galimybę iškovojusios ekipos – Kėdainių „Nevėžis“, Kauno „Hegelmann Litauen“, „Jonava“ ir Telšių „Džiugas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)