„BioNTech“ šefas Ugur Sahin nėra tikras dėl šių skiepų saugumo ir nesiruošia pats skiepytis ir skiepyti savo darbuotojų.

Socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalinta žinute, kurios autorė tvirtina, esą kol kas vienintelę patvirtintą vakciną nuo COVID-19 sukūrusios įmonės „BioNTech“ vadovas nesiruošia skiepytis pats ir skiepyti savo darbuotojų. Priežastis, esą, ta, kad U. Sahinas baiminasi skiepo šalutinių poveikių ir to, kad paskiepijus darbuotojus nebebus kam dirbti. Tačiau tikėti tokiais pareiškimais neverta, tai – iškraipytos interviu su U. Sahinu nuotrupos.

Klaidinanti informacija

Praėjusią savaitę „Deutsche Welle“ portale pasirodžiusiame interviu U. Sahinas žurnalistui prisipažino, kodėl pats dar nebuvo paskiepytas „BioNTech“ kurta vakcina. Jis paaiškino, kad kol kas jis, kaip ir jo darbuotojai, negali būti paskiepyti dėl teisinių kliūčių.

„Suprantate, egzistuoja prioritetų sąrašas. Jei į jį nepatenki, negali būti paskiepytas. Dar svarbu tai, kad mes negalime dalyvauti klinikiniuose bandymuose, nes teisiškai į tokius bandymus negalima įtraukti žmonių iš įmonės, kas yra gerai. Tačiau dabar mes susiduriame su iššūkiu, nes privalome užtikrinti, kad įmonė galės dirbti ir manau, kad mes rasime tam teisėtą ir sąžiningą sprendimą“, – žurnalistams pasakojo U. Sahinas.

Įmonės vadovas akcentavo, kad, siekiant per ateinančius metus pagaminti 1,3 milijardo vakcinos dozių procesą įmonė turi dirbti 24/7 režimu, o siaučiant naujajam koronavirusui tai padaryti labai sudėtinga, todėl bus ieškoma būdų, kaip būtų galima paskiepyti darbuotojus ir partnerius, prisidedančius prie vakcinos kūrimo, nepažeidžiant įstatymų.

Remiantis šia informacija „Melo detektorius“ teiginius apie tai, kad „BioNTech“ vadovas, kaip ir jo darbuotojai, nesiskiepija, nes patys bijo šalutinių vakcinos poveikių, vertina kaip klaidingus. Iš tiesų, U. Sahinas žurnalistams tvirtino ieškosiąs būdų, kaip legaliai pasiskiepyti ir, svarbiausia, paskiepyti įmonės darbuotojus be eilės tam, kad būtų užtikrintas nenutrūkstamas įmonės darbas kuriant vakcinos dozes.