„Tai buvo tų laikų aukštakulnių feminizmas, būtent tai ir galėjome stebėti paskutinį XX amžiaus dešimtmetį“, – apie pradžią jos karjerai padėjusią juostą yra sakiusi P. Perabo. Būtent šis feminizmas ir padėjo pagrindą „Pašėlusių kojočių“ sėkmei. Šiais metais minimas apvalus juostos gimtadienis, tad tebūnie tai puiki proga apie jį sužinoti šiek tiek daugiau.

Filmas „Pašėlusios kojotės“ pavadintas pagal garsų barą Manhatane

Filmas „Pašėlusios kojotės“, originalus pavadinimas „Coyote Ugly“, pavadintas pagal vieną barą Niujorke „Coyote Ugly Saloon“. Paties baro vardas savo ruožtu susijęs su slengo terminu, nusakančiu jausmą, kai pabundi po vienos nakties nuotykio, į akis plieskia saulė, o šalia tavęs guli asmuo, toli gražu ne toks patrauklus, kaip kad manei tą vakarą. Ir tai dar ne viskas – tas sutvėrimas miega užgulęs tavo ranką, kurią tu mielai kaip koks kojotas nusigraužtum, kad tik ištrūktum į laisvę.

Filmas paremtas straipsniu, kurį parašė „Valgyk, melskis ir mylėk“ autorė

Filmas „Pašėlusios kojotės“ grįstos GQ straipsniu, kurį parašė knygos „Valgyk, melskis ir mylėk“ autorė Elizabeth Gilbert. Jame ji išdėstė savo patirtį apie barmenės darbą jau minėtame „Coyote Ugly Saloon“: „Iš mūsų tikėjosi, kad būsime dėmesio centre, būsime ypatingos. Ar bent jau apsimesime. Norėsime tokios būti. Mes buvome smagaus laiko merginos. Buvome tarpinis variantas tarp senųjų laikų klubų katyčių ir gangsteriams dirbusių vagišių. Nusižiūri auką, pakraipai užpakalį, susiverti burnelę, pasilieki grąžą“.

Filmuotis juostoje siūlė ir Britney Spears

Jessica Simpson, Britney Spears ir Jewel – tik kelios iš garsenybių, kurioms buvo siūloma juostoje „Pašėlusios kojotės“ vaidinti Violet Sanford, dainininkę ir dainų kūrėją iš Naujojo Džersio.

Filmas atnešė neįtikėtiną sėkmę dainininkei LeAnn Rimes

Filmo „Pašėlusios kojotės“ pagrindinę dainą „Can‘t Fight the Moonlight“ atlikusi dainininkė LeAnn šovė į populiarumo viršūnes. Daina 2008 metais tapo keturis kartus platinine – taip nutiko praėjus aštuoniems metams po filmo pasirodymo, o tai dar kartą įrodo, koks kultinis šios juostos statusas.

Piper Perabo filme dainavo ne pati

Nors Piper Perabo, kurios personažas Violet filme parašo dainą LeAnn Rimes, pati turi puikų balsą, gali dainuoti ir netgi specialiai filmui išmoko groti gitara, P. Perabo dainavimo scenose balsas pakeistas L. Rimes. 2015 metais P. Perabok, kuri iš pradžių netgi įdainavo visas dainas, „The Hollywood Reporter“ atskleidė, kad buvo labai nusivylusi, kai sužinojo, kas visgi jos balsas bus pakeistas. „Režisierius Davidas McNally pareiškė, kad dainos bus uždubliuotos. Labai nusivyliau, bet ką galėjau padaryti. Man buvo tik 21 metai. Negalėjau jam prieštarauti“, – pasakojo aktorė.

Kevinas Smithas prisidėjo prie scenarijaus

Aktorius, rašytojas ir kino kūrėjas Kevinas Smithas (garsus tokiais projektais kaip „Cleks“, „Chasing Amy“, „Jay“ ir Silent Bob“) šiek tiek prisidėjo prie scenarijaus, tačiau jo indėlis oficialiai neįvardytas. Pagrindinė „Pašėlusių kojočių“ scenaristė Gina Wendkos dirbo prie abejų „The Princess Diaries“ dalių ir Hilary Duff išgarsinusios juostos „The Perfect Man“.

„Pašėlusių kojočių“ pagrindinis aktorius padėjo sukurti Fiyero vaidmenį

Adamas Garcia, kuris filme vaidino Violet mylimąjį Keviną, prisidėjo kuriant Fiyero vaidmenį Brodvėjaus miuzikle „Wicked“. Tai vyko maždaug tuo metu, kai kino teatrus pasiekė minėtoji juosta. Jis taip pat vaidino ir Fiyero Vestendo pastatyme, kur jo partnerė buvo Idina Menzel.

„Pašėlusių kojočių“ baras buvo ankštas

Barmenė Rachel, kurią vaidino Bridget Moynahan (kuri, prieš tapdama aktore, dirbo modeliu), buvo per aukšta šokti ant baro, pagaminto specialiai „Pašėlusioms kojotėms“, tad teko imtis scenografinių pokyčių, atitinkančių jos ūgį. „Per pirmąją repeticiją lubos man ir Tyrai Banks buvo per žemos, mes negalėjome atsistoti ant baro. Tąkart teko sėdėti“, – „The Ringer“ sakė B. Moynahan.

Viena iš juostos žvaigždžių – didžiosios scenos žvaigždė

Lenkijos aktorė Izabella Miko, filme atlikusi Cammie vaidmenį, prieš tai buvo profesionali balerina iš Valstybinės baleto mokyklos Varšuvoje. Būtent ši įstaiga tapo įkvėpimu Amerikos baleto akademijai, vaizduojamai filme „Didžioji scena“.

Tyra Banks laukia nesulaukia „Pašėlusių kojočių“ tęsinio

Modelis Tyra Banks filme „Pašėlusios kojotės“ vaidina barmenę Zoe, pradėjusią studijuoti teisę. Būtent jos vietą bare ir užima Violet. T. Banks labai aktyviai pasisako už juostos tęsinį, netgi turi konkrečių minčių, kokios garsenybės jame filmuosis. Tarp jų galėtų būti Lady Gaga, Selena Gomez ir... Meryl Streep?

Piper Perabo norėtų pamatyti, kaip 2020 metais galėtų atrodyti „Pašėlusios kojotės“

P. Perabo, kuriai mintis apie tęsinį taip pat atrodo labai šauni, sako, kad visgi naujosios „Pašėlusios kojotės“ turėtų būti kitokios. P. Perabo, kuri 2018 metais buvo sulaikyta per protestą dėl Bretto Kavanaugh paskyrimo Aukščiausiojo teismo teisėju, News.com.au sakė: „Norėčiau pamatyti, kaip filmas atrodytų 2020 metais, nes manau, kad mes daug pažengėme į priekį, smalsu, kaip viskas atrodytų dabar“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)