Tad portalas „Delfi“ pasidomėjo, koks per Kalėdas ir Naujuosius metus bus didiesiems tinklams priklausančių vaistinių darbo laikas.

„Eurovaistinė“

Vaistinių tinklas „Eurovaistinė“ pranešė, kad visas dienas daugelis jam priklausančių vaistinių dirbs.

Eurovaistinė

Vaistinių tinklo „Eurovaistinė“ komunikacijos vadovė Laura Bielskė aiškino, kad šventinis darbo grafikas parengtas klientų patogumui ir siekiant suteikti galimybę vaistininkams praleisti laiką su šeimomis.

„Labiausiai keičiasi vaistinių darbas pirmąją šv. Kalėdų dieną. Po keturias valandas dirbs vaistinės, kurios yra ne prekybos centruose. Visą vaistinių sąrašą ir tiesioginius jų numerius kaip visuomet skelbiame ir savo puslapyje“, – sakė įmonės atstovė.

Skelbiama, kad sostinėje, Ukmergės g. 282, ir Klaipėdoje, Naikupės g. 18, esančios vaistinės dirbs budinčiu režimu ir ilgiau nei kitos tinklo vaistinės.

Visų „Eurovaistinės“ tinklo vaistinių darbo laiką galima rasti čia: https://www.apie-eurovaistine.lt/naujienos/eurovaistine-informuoja-apie-darbo-laiko-pokycius-per-sventes

„Camelia“

Švenčių dienomis keičiasi ir „Camelia“ tinklo vaistinių darbo laikas.

Camelia Kalėdos

Kaip informavo UAB „Nemuno vaistinė“ komunikacijos projektų vadovė Žiedūnė Juškytė, didesniuose miestuose šventinėmis dienomis dirbs 2–3 „Camelia“ vaistinės, mažesniuose – po vieną.

Gruodžio 26 dieną vaistinės, kurios dirba sekmadieniais, dirbs pagal įprastą grafiką.

Ant vaistinių durų bus parašyta, kuri artimiausia vaistinė dirba jūsų mieste ir bus nurodytas darbo laikas.

Gruodžio 31 dieną tinklo vaistinės dirba įprastu darbo grafiku, bet ne ilgiau kaip iki 18 val.

„Benu“

Dalis „Benu“ vaistinių net ir per šventes dirbs visą parą.

BENU vaistinė

Visą parą dirbs „Benu“ vaistinė Vilniuje, Šiaurės miestelyje, Žirmūnų g. 64, prie prekybos centro „Hyper Rimi“.

Taip pat visą parą dirbs vaistinė Kaune, Žemaičių g. 31 ir Alytuje, Ligoninės g. 12.

„Gintarinė vaistinė“

Kaip pranešė Irena Tėvelienė, UAB „Gintarinės vaistinės“ rinkodaros vadovė, užtikrinta, kad šventinėmis dienomis kiekvienoje iš 60 Lietuvos savivaldybių, kuriose yra šio tinklo vaistinės, dirbtų bent viena „Gintarinė vaistinė“.

„Tuo pačiu, visgi neturime galimybių pilna apimtimi įgyvendinti ministro įsakymo ir užtikrinti visų „Gintarinių vaistinių“ darbą be jokių poilsio dienų visu šventiniu periodu. Dalis mūsų tinklo vaistinių įsikūrusios prekybos centruose, kurie pirmąją Kalėdų dieną apskritai nedirbs – tad šios vaistinės net neturi techninių galimybių aptarnauti klientų gruodžio 25 dieną.

COVID-19 iššūkiai ir darbas karantino sąlygomis kasdien konsultuojant pacientus sveikatos klausimais yra daug fizinių ir psichologinių jėgų reikalaujantis darbas, todėl labai svarbu sudaryti sąlygas mūsų darbuotojams dirbantiems 6 darbo dienas per savaitę, nors trumpam pailsėti, jau nekalbant apie LR darbo kodekse numatytų darbo normų laikymąsi.

Esame įsitikinę, kad mūsų sprendimas švenčių dienomis nuolatinį vaistinių darbą kiekvienoje iš 60 šalies savivaldybių prisidės prie nenutrūkstamo būtinųjų sveikatos ir farmacijos paslaugų teikimo visu šventiniu periodu. Sudarydami dirbsiančių vaistinių sąrašą, atsižvelgėme į jų lokaciją ir klientų srautus, kad užtikrintume maksimalias galimybes pacientams įsigyti reikiamų vaistų – pavyzdžiui, dirbs daugelis vaistinių esančių sveikatos priežiūros pastatuose. Taip pat, pirmą Kalėdų dieną – 25-ąją ir pirmąją Naujų metų dieną, dirbs trys budinčios vaistines: Kaune, Varnių g. 39 (ši vaistinė dirba visą parą) ir Savanorių pr. 321 (vaistinė dirba nuo 6.00 iki 24.00) bei Šiauliuose, Vilniaus g. 220–1 (vaistinė dirba visą parą)“, – aiškino I. Tėvelienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)