Būna, kad išoriškai namai lyg ir tvarkingi, bet juose „kažkas ne taip”. Taip nutinka dėl neigiamų mūsų emocijų, ligų, įvykių, nereikalingų daiktų, žmonių, kurie lankėsi mūsų namuose. Jautresni žmonės, vaikai, gyvūnai ypač gerai tai jaučia.

Šiais metais nusprendžiau išvalyti ne tik namų paviršius, bet ir jų energiją. Norint tai atlikti, reikia ir pačiam būti energetiškai švariu vidumi.

Prieš imantis veiksmų, pagulėjau vonioje, pripildytoje vandens su druska. Jei nebūtų vonios, kūną įtrinčiau druska ir nusiprausčiau po dušu.

Pirmiausia – aplinkos tvarkymas. Kad ir kaip buvo sunku atsisveikinti, atsikračiau nereikalingų, suskilusių ar įdužusių daiktų. Atidariau baldų dureles, stalčius. Kol vaikai buvo lauke, plačiai atvėriau langus. Proceso metu daugiau dėmesio skyriau veidrodžiams, erdvių kampams. Pastaruosiuose mažiau cirkuliuoja oras, ilgiau laikosi nepageidaujama energija.

Dėl įvairių neigiamų dalykų pritraukimo yra sakoma: kad namuose nesilankytų neprašyti svečiai (bildukai ir pan.) – nakčiai reikia nepalikti neplautų indų.

Toma Šokelė


Priemonės namų energetiniam valymui:

Vanduo

Tinkamiausias vanduo šiam ritualui yra šventintas arba surinktas iš šventų vietovių šaltinėlių. Juo apšlakstomi erdvių, baldų kamapai.

Druska

Dubenėlius su druska galima laikyti erdvių kampuose. Po trijų dienų ją išberti lauk. Galima parą (delčios metu) užmerkus druską su vandeniu palaikyti. Paskui tą vandenį naudoti valymui.

Atliekant valymą svarbu vizualizuoti, kaip surenkama negatyvi energija. Prie išorinių durų slenksčio, iš abiejų pusių, paberiama po saujelę druskos.

Namų energijos valymas

Žvakė

Ugnis valo, sudegina kas nereikalinga. Kuo dažniau ją įžiebiate namuose – tuo geriau.

Tinkamiausia rinktis natūralaus vaško ir neutralių, kuo šviesesnių spalvų žvakes. Taip pat tiks ir šventovėse įsigytos žvakės.

Su uždegta žvake apeiti visus namus. Pradedant nuo durų - įėjimo į namus, apeinant visus kambarius, spintas, veidrodžius.

Smilkalai

Smilkyti, kaip ir deginant žvakę, apeiti visus namus. Rekomenduojama naudoti Palo Santo (Šventasis medelis), šalaviją, pelyną, kedro, kadagio šakelę, iš šventų vietų įsigytus smilkalus.

Namų energijos valymas

Eteriniai aliejai

Dažniausiai naudojami vaistinio šalavijo, citrinžolės, citrinos, arbatmedžio, kedro eteriniai aliejai. Galima rinktis ir kitus, savo mėgstamiausius.

Valymui skirtų naudotų priemonių likučių nereikėtų palikti namuose. Mintyse padėkojame, kad atliko darbą ir išnešame iš namų.

Energetinį namų valymą geriausia daryti prieš didžiąsias metų šventes, arba kai jaučiate tam poreikį. Tinkamiausia mėnulio fazė - delčia.

Atliekant tokius ritualus, namus valome ne tik minėtais būdais, bet ir mintimis. Namams linkėkime gražių, stiprinančių dalykų. Ir nepamirštame padėkoti už tai, ką turite.

Atlikę tokį valymą – gerai nuplauname savo rankas. Įtriname jas druska ir nuskalaujame tekančiu vandeniu.

Komentaruose pasidalinkite, ar tikite prietarais apie namus? Ar energetiškai valote savo būstą?

Gražių, ramių švenčių ir švarių namų!

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite perskaityti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.
#SUSITVARKYK, ir viskas bus gerai!

„Delfi Būstas“ pristato naują rubriką „SUSITVARKYK su Toma“, kurioje tinklaraštininkė, verslininkė, švarių, tvarkingų ir laimingų namų ekspertė Toma Šokelė kiekvieną savaitę dalinsis patarimais kiekvienam iš mūsų padėsiančiais namų tvarkymąsi paversti malonumu!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)