Pasak „Finbee Verslui“ direktoriaus Audriaus Griškevičiaus, šiuo žingsniu siekiama prisidėti prie valstybės skatinimo priemonių verslui. Šią vasarą šalis turėjo galimybę įsitikinti, kaip greitai verslai atsigauna – VMI duomenimis, maitinimo ir apgyvendinimo sektoriuje tokių įmonių buvo 71 proc., prekybos, gamybos sektoriuose šis rodiklis siekė 50 proc. ir daugiau. Įmonių stabilią veiklą iliustruoja ir „Finbee Verslui“ duomenys, rodantys, kad iš 1564 paskolų už 71,6 mln. eurų, išduotų per sutelktinio finansavimo platformą pagal bene populiariausią priemonę „Paskolos labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams“, šiuo metu probleminių yra 5 už 33,5 tūkst. eurų, kas sudaro 0,05 proc.
„Tikime, kad ši krizė yra trumpalaikė. Norime paskatinti verslininkus nebijoti galvoti apie ateitį, tinkamai pasiruošti veiklos atnaujinimui, efektyvumo didinimui ar plėtrai, nes sunkmečiui pasibaigus greičiau atsigaus tie, kurie bus geriau pasiruošę.

Šiuo metu būtina investuoti į efektyvesnę veiklą, pavyzdžiui, skaitmeninius sprendimus, kurie neišvengiami bene kiekvienam augančiam verslui. Suprantame, kad dalies įmonių finansinė būklė gali būti kliūtis tokioms investicijomis – tačiau jei yra verslų, kurie turi viziją ir noro kabintis į galimybes, mes esame pasirengę padėti. Įvertindami mūsų platformos pajėgumus, suformavome 300 tūkstančių eurų paskolų rezervą, kurį įmonėms paskirstysime nemokamai“, – komentuoja sutelktinio finansavimo platformos „Finbee Verslui“ vadovas Audrius Griškevičius.

Iš 300 tūkst. eurų pagalbos paketo, tikėtina, paskolas gaus apie 50 SVV įmonių. Vienos paskolos suma turės būti 5-7 tūkst. eurų. Vertinant įmonės galimybes pasiskolinti, bus atsižvelgta į veiklos rezultatus iki lapkričio 7 d., t. y. šalyje paskelbto antro karantino.

Paskola teikiama 6 mėnesių laikotarpiui be grąžinimo grafiko. Kitaip tariant, vėliausiai po pusmečio reikės grąžinti tokią sumą, kuri buvo suteikta.

„Atrinkdami įmones, kurioms galėsime suteikti paskolas, atkreipsime dėmesį ir į finansavimo paskirtį. Mūsų prioritetas – ne tik padėti išgyventi šį laikotarpį, bet kartu ir skatinti investicijas į veiklos efektyvinimą, pavyzdžiui, elektroninės prekybos sprendimų įsigijimą, prekių pristatymo paslaugų plėtrą“, – atkreipia dėmesį A. Griškevičius.

Finansavimas bus teikiamas iki tol, kol bus išnaudotas visas 300 tūkst. eurų pagalbos biudžetas.
A. Griškevičius taip pat kviečia į paskolas investuojančius asmenis prisidėti prie smulkaus verslo pagalbos priemonės ir kartu su sutelktinio finansavimo platforma investuoti į verslus bei spartesnį jų augimą ir atsigavimą. Investuoti į verslo paskolas gali visi platformoje registruoti investuotojai.

Pateikti paraišką nemokamai finansinei pagalbai gauti įmonės gali prisijungusios prie „Finbee Verslui“ platformos. Specialistai, įvertinę konkretaus verslo finansavimo galimybes, informuos apie finansavimo sprendimą.