Prancūzija pirmadienį 48 valandoms uždraudė visą transportą iš JK ir iškart pasienyje susidarė didžiulės eilės.

„Kiek mums pavyko iš premjero komunikato Prancūzijos išsiversti ir suprasti, yra uždaroma nuo 00 valandos, 20 dienos visas transportas, kuris keliauja iš Jungtinės Karalystės į Prancūziją, ir ten išvardyta: nutraukiamas keleivių susisiekimas keliais, geležinkeliais, jūra ir oro transportu iš Didžiosios Britanijos į Prancūziją. Kroviniai, kurių neveža vairuotojai, gali būti siunčiami, bet tai neliečia siuntinių iš Britanijos į Prancūziją“, – sako „Linavos“ generalinis sekretorius Zenonas Buivydas.

Pasak jo, kol kas įmonėms nėra aišku, kaip elgtis.

„Kas bus po 48 valandų. lieka neaišku, matyt, bus priimtas naujas Prancūzijos vyriausybės sprendimas. Dabar visi nuolankiai laukia kaip bus, į ten važiuoja. Aš kalbėjausi su įmonėmis, kurios važiuoja, visi supranta, kad sprendimas laikinas, todėl kraunasi ir važiuoja“, – sako Z.Buivydas.

Sprendimą nuo gruodžio 20 dienos vidurnakčio stabdyti bet kokį asmenų judėjimą įvedė Prancūzijos Gynybos ir nacionalinio saugumo taryba.

Šiuo metu neeiliniai susirinkimai rengiami visose ES šalyse dėl sprendimo, kaip reaguoti į naują plintančią koronaviruso atmainą. Jungtinė Karalystė pranešė siekianti išspręsti transporto draudimo problemą kuo greičiau, praneša „The Guardian“

„Linavos“ atstovas patikina, kad eilių susidarė tiek Prancūzijoje, tiek ir Olandijoje.

„Prasideda „Brexit“ repeticija, ir visi transporto nesklandumai tęsis“, – sako „Linavos“ generalinis sekretorius.

Jis papildė, kad spūstys susidariusios ir Baltarusijos pasienyje – ten nusidriekusios 400-500 vilkikų eilės, tai reiškia, kad vilkikai įstringa maždaug parai.

Portalas Dailybusinessgroup.co.uk rašo, kad vien Doverio uostas Anglijoje aptarnauja apie 10 tūkst. vilkikų per parą.

Prancūzijos transporto ministras Jeanas-Baptiste Djebbbari žada, kad draudimas netrukus bus panaikintas. Tviteryje jis rašė: „Artimiausiomis valandomis, europiniu lygmeniu, priimsime solidų sveikatos apsaugos protokolą, kuris leis tęsti srautus iš Jungtinės Karalystės. Mūsų prioritetas: apsaugoti piliečius“.

Sieja su „Brexit“

Tarptautinio transporto ir logistikos aljanso generalinis sekretorius Povilas Drižas paaiškina, kad įvairių trikdžių jau buvo ir anksčiau, ir jų bus dar daugiau artėjant „Brexit“

„Dėl Prancūzijos mes informacijos daugiau neturim, įsivaizduojam, kad ėmėsi priemonių, kad užkardytų viruso plitimą. Vilkikus vairuoja žmonės, gal susiję su tuo. Tikimės, kad uždarė viską laikinai, kol bus aiškesnė informacija, nenori palikti skylių, bet patys informacijos dar neturime, siekiame išsiaiškinti“, – teigia P. Drižas.

Jis paaiškino, kad neturi tikslios informacijos, kokių vilkikų ir kur gali būti įstrigę, kaip tai paveiks pristatymo terminus ar pan.

„Žinom tik bendrą informaciją, kad trikdžių yra, šiuo atveju ir toliau jų bus. Bet kad pateks į spūstis Lietuvos vilkikų – 100 proc.“, – kalbėjo P. Drižas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)