Plūstelėjus šilumai, visoje šalyje temperatūra bus teigiama. Vėsiausia ties Utena, Vilniuje ir Alytumi – apie 2 laipsnius šilumos. Tuo metu Kaune, Panevėžyje ir Šiauliuose bus apie 3, prie jūros sušils 5-6 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį Lietuvą pasieks vėsesnė oro masė ir gausesni krituliai. Pajūrio regione vyraus lietus, centriniuose ir šiauriniuose rajonuose kris šlapios snaigės, o rytiniame pakraštyje pasnyguriuos.

Būtent ties rytiniais rajonais labiausiai atšals – Vilniaus ir Utenos apylinkėse iki 0-2 laipsnių šalčio, čia susidarys plikledis. Kaune ir Panevėžyje bus apie 0, o dar toliau į vakarus laikysis teigiama temperatūra: Šiauliuose ir Telšiuose apie 1, Klaipėdoje iki 3 laipsnių šilumos. Dienos metu taip pat kris krituliai, vyraus šlapdriba ir lietus. Rytinėje šalies pusėje termometrai rodys 1-2, Žemaitijoje 3-5, prie jūros 6-7 laipsnius šilumos.

Šeštadienį vėsesnė oro masė neužvaldys – temperatūra visą parą bus teigiama. Didžiausia silpnų kritulių tikimybė numatoma šiaurės rytinėje šalies pusėje.