Ligoninės yra pasiekusios lūžio tašką, kadangi 26 mln. gyventojų turinčiame Seule ir aplinkinėse jo teritorijose beliko tik trys laisvos intensyviosios terapijos lovos, sakė pareigūnai.

„Pagrindinis prioritetas yra užtikrinti daugiau ligoninių lovų, – vyriausybės susitikime sakė šalies ministras pirmininkas Chungas Sye-kyunas. – Turi būti sutelktos visos administracinės galios, kad nė vienam pacientui paskyrimo į lovą netektų laukti ilgiau nei dieną.“

Pietų Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centras (KDCA) trečiadienį pranešė apie 1 078 naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus – tai didžiausias paros prieaugis nuo pandemijos pradžios.

Sunkių ligos atvejų skaičius taip pat pasiekė rekordinius 226, jis per pastarąsias dvi savaites daugiau kaip padvigubėjo, teigė pareigūnai.

KDCA taip pat pranešė apie dar 12 mirčių, tai buvo jau antra diena iš eilės, kai pranešama apie dviženklį aukų skaičių.

Pietų Korėjai per pirmąsias dvi infekcijų bangas pavyko išlaikyti palyginti nedidelį susirgimų skaičių, tačiau trečioji banga pareigūnams kelia daugiau suvaldymo iššūkių.

Vyriausybė teigė, kad stengiasi užtikrinti bent kelis šimtus intensyviosios terapijos lovų ir dar kelis tūkstančius įprastų lovų sergantiesiems lengvesnės formos liga.

Dauguma šių lovų turėtų atsirasti valstybinėse ligoninėse, o valdžios institucijos svarsto galimybę padidinti paskatas, siekiant išplėsti bendradarbiavimą su privačiomis įstaigomis, sakė aukšto rango Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas Yoonas Tae-ho.

Dauguma naujų mirčių ir susirgimų siejami su protrūkiais medicinos įstaigose ir globos namuose, kuriuose slaugomi senyvo amžiaus žmonės ar lėtinėmis ligomis sergantys pacientai, sakė pareigūnas.

Vyriausybė šią savaitę nurodė visoms Seule ir aplinkinėse teritorijose veikiančioms mokykloms užsidaryti mėnesiui, tačiau kol kas susilaikė ir neįvedė visuotinio karantino dėl jo sukeliamos žalos ekonomikai.

Pietų Korėjoje iki šiol nustatyti 45 442 naujojo koronaviruso atvejai ir 612 mirčių.