Gruodžio 13–14 dienomis ji viešės Vokietijos sostinėje, o iki gruodžio 16 dienos – Briuselyje, pranešė naujienų agentūra BelaPAN, remdamasi Baltarusijos opozicijos lyderės spaudos tarnyba.

„Briuselyje S. Cichanouskaja susitiks su Belgijos ministru pirmininku Alexander'u De Croo ir surengs keletą susitikimų Europos Sąjungos (ES) struktūrose“, – rašoma pranešime.

Be kita ko, planuojami susitikimai su ES diplomatijos vadovu Josepu Borrelliu, Europos Komisijos (EK) vicepirmininke Vera Yurova, kaimynystės ir plėtros eurokomisaru Oliveriu Varhelyi ir ES specialiuoju įgaliotiniu žmogaus teisių klausimais Eamonu Gilmore'u.

Taip pat bus surengta susitikimų su Europos Parlamento (EP) nariais ir politinėmis grupėmis.

Be to, S. Cichanouskaja sakys kalbą bendrame užsienio reikalų, vystymosi ir žmogaus teisių komitetų bei delegacijos ryšiams su Baltarusija posėdyje.

Buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidentus taip pat dalyvaus Andrejaus Sacharovo premijos, kuri šiemet atiteko Baltarusijos demokratinei opozicijai, teikimo renginiuose.

Berlyne S. Cichanouskaja susitiks su Vokietijos prezidentu Franku-Walteriu Steinmeieriu ir Bundestago pirmininku Wolfgangu Schaeuble.

Ji taip pat susitiks su rašytoja, Nobelio literatūros premijos laureate ir baltarusių opozicijos įkurtos Koordinacinės tarybos prezidiumo nare Sviatlana Aleksijevič.

Baltarusijoje jau daugiau kaip keturis mėnesius vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo oficialiai paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994-ųjų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais, o tikrąja jų laimėtoja laiko politikos naujokę S. Cichanouskąją, kandidatavusią vietoje savo įkalinto vyro.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.