Kalėdiniai papuošimai tviska ne tik centrinėse miesto gatvėse. Pasipuošę ir miesto tiltai, įvažiavimai į miestą ir kitos atokios Vilniaus vietos.

Senamiestyje galima išvysti įvairiomis kalbomis parašytus žodžius, bylojančius apie mieste gyvenančius kitataučius. Dekoracijos šįmet pasižymi ir gausesniu kiekiu žalumos, eglišakių ir kitų tradicinių dekoracijų gausa.

Tačiau kalėdiškai pasipuošė ir įvairios parduotuvėlės, viešbučiai ir restoranai ar kavinės. Pasivaikščioti ir pasigrožėti kalėdine dvasia kviečia gyvos eglutės, begalė lempučių, kalėdiškai išpuoštos vitrinos, ne tik pagrindinės, bet ir siauros senamiesčio gatvelės.

Savaite vėliau, po to, kai buvo įžiebta pagrindinė miesto eglė Katedros aikštėje, sužibo ir antroji, ne ką mažiau populiari, miesto eglė Rotušėje. Čia pat, Rotušėje, stovi ir didžiulė meninė lempučių instaliacija. Kalėdiškai papuošti ir čia augantys medžiai.

Šventiškai pasipuošė ir prezidentūra. Lemputės nutūpė ant pastato sienų, o vilniečiai ir miesto svečiai gali nusifotografuoti prie kalėdiškos arkos instaliacijos, apsuptos žaliaskarėmis eglutėmis.

Taip pat, kaip ir kasmet, akį traukia viešbutis „Pacai“ Vilniaus senamiestyje, kurį tradiciškai puošė floristas Mantas Petruškevičius. Vokiečių gatvėje įsikūręs „Sugamour“ – jau tradicine kalėdinių asmenukių tapusi vieta šįmet taip pat traukia akį. Stiklių ir Pilies gatvės – tikra kalėdinių papuošimų alėja. Lukiškių aikštė taip pat nenusileidžia savo kalėdiniais vaizdais ir lempučių gausa, tviska ir Gedimino prospektas.

O visus šiuos vaizdus galite išvysti nuotraukų galerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)