33-ejų metų amžiaus brazilė Julia Del Bianco neleido, kad fiziniai parametrai užkirstų kelią svajonės link. Moteris save vadina pirmąja profesionalia apkūnia balerina. Portale spletnik.ru pateikiamas pasakojimas, kaip ji nepasidavė ir pasiekė užsibrėžto tikslo.

Limeiros mieste, San Paulo valstijoje, gimusi J. Del Bianco baletu užsiiminėja nuo vaikystės. Būdama šešerių metų amžiaus, ji jau šoko pirmame spektaklyje. Šis pasirodymas davė naudingos patirties, nes jai teko susidurti su kritika dėl figūros. Po spektaklio praėjus keletui dienų, visi bendraklasiai aptarinėjo nuotraukas, o mergaitės save lygino su kitomis.

„Jos diskutavo, kaip kas atrodo, kas turi pilvuką, ir tada pagalvojau, jog ir aš jį turiu. Tai buvo pirmas kartas, kai pasijutau stora“, – savo tinklaraštyje rašė balerina.

Vis dėlto ji nemetė šokių užsiėmimų ir nusprendė, kad niekas negali atimti iš jos svajonės, nors kritika dėl išvaizdos nesibaigė nuotraukų aptarinėjimais. Sulaukusi paauglystės, J. Del Bianco pastebimai sustambėjo. Mokytojai jai rekomendavo atsisakyti baleto pamokų ir ieškoti kito užsiėmimo. Sarkastiškus komentarus laidė ir visiškai pašaliniai asmenys. Savo instagramo paskyroje moteris prisiminė vieną atvejį, nutikusį per fotosesiją baleto pamokos metu. Tada jai buvo 15-a.

„Ir taip jaučiausi nesmagiai, nes nešiojau didesnio dydžio drabužius, nei kitos baleto užsiėmimus lankiusios mergaitės. Gerokai didesnio, turint omenyje, jog buvau paauglė. Apėmė visiškas nesėkmės jausmas: neturiu baletui idealaus kūno ir per mažai stengiuosi. Pamenu, kaip fotografas man pasakė: „Nieko sau, tavo galva tokia nedidelė, palyginus su kūnu!“ Ir nusijuokė man matant. Aišku, kai gavome padarytas nuotraukas, mačiau tik savo mažytę galvą. Šiandien žiūriu į tas nuotraukas ir galvoju, kaip smarkiai savęs nekenčiau. Būkite atsargūs, komentuodami kito žmogaus kūną ir išvaizdą. Neįsivaizduojate, ką jis patiria. Komentarus pasilikite sau“, – savo sekėjams siūlo Julia.

Nepaisant to, jog mažai kas tikėjo sėkminga jos, kaip balerinos, karjera, brazilė vis tiek pasiekė savo. J. Del Bianco šoko netgi klasikiniuose spektakliuose, pavyzdžiui, „Bajederėje“, viename iš Limeiros operos ir baleto teatrų.

„Niekada nepriklausiau nuo kitų žmonių nuomonės. Šiandien dažnai dalyvauju įvairiuose specialistų rengiamuose baleto užsiėmimuose, kad toliau tobulėčiau. Ir kiti dalyviai neretai žiūri į mane taip, tarytum ne ten pataikiau. O pamatę, kaip stoviu ant puantų, kaip judu, pradeda mane gerbti. Baletas – ne tik lieknoms. Aišku, net vidutinio svorio žmonėms nelengva, kūnas patiria didžiulę apkrovą. Suprantu, jog mano sąnariai yra labiau apkraunami, todėl reguliariai tikrinuosi sveikatą. Laimei, sunkių traumų kol kas pavyko išvengti“, – Vokiečių žurnalui „Myself“ duoto interviu metu pasakojo ji.

J. Del Bianco taip pat baigė „baleto mokytojos“ kursus ir dabar pati veda užsiėmimus, o pandemijos metu rengia nemažai pamokų internetu. Moteris šoka ne tik baletą, bet ir modernųjį džiazą bei šiuolaikinius šokius.

Šiandien ji netgi atlieka solinius pasirodymus šokio teatre „Studio de Dança Daniela Alonso“. Pirmąjį kartą solinę programą ji pristatė 2014-aisiais.

„Tai buvo dar vienas būdas įveikti asmeninę krizę ir nepasitikėjimą savimi, suvokti savo galimybes ir jų ribas“, – šokį, kurį sudarė ir klasikinio baleto elementai, prisiminė ji.

Be to, J. Del Bianco papildomai užsidirba demonstruodama Brazilijos drabužių gamintojų produkciją. Taip pat ji reguliariai filmuojasi apkūnias moteris populiarinančiame projekte „Pop Plus“.
Balerina nesidrovi savo kūno pokyčių ir dažnai dalijasi senų ir naujų nuotraukų koliažais bei pasakoja, kaip jai pavyko priimti save tokią, kokia yra, ir tapti laiminga.

„Kairėje – 16-os metų amžiaus Julia, kuri save laikė storiausiu žmogumi bet kokiame vakarėlyje. Ji niekada nenusifotografuotų užsidėjusi drabužius, kuriuos vilki dešinėje esanti Julia, nes juk ką pagalvos kiti?“ – po vienu iš koliažų pakomentavo moteris.

Šiandien J. Del Bianco gyvenimo naujienas instagrame seka 40 tūkst. žmonių. Tiesa, socialiniame tinkle brazilė daugiausia rašo apie pasirinktą profesiją, o apie jos asmeninį gyvenimą žinoma nedaug. Ji tik kartais dalijasi nuotraukomis, kuriose įsiamžino su prieš kelerius metus mirusiu broliu Matheusu. Jam Julia skiria jautrias žinutes ir nepamiršta jo gimtadienio.

„Apie tave galvoju kasdien. Tu mane įkvepi kiekvieną dieną. Netekti tavęs buvo sunkiausias išbandymas mano gyvenime“, – viename iš įrašų atviravo šokėja.

Dabar J. Del Bianco nekantriai laukia, kol galės sugrįžti į sceną, kai pasibaigs koronaviruso pandemija, o kol kas su sekėjais dalijasi naudingų treniruočių vaizdo įrašais ir nesigėdija parodyti nepasisekusių dublių, pavyzdžiui, kai nepavyksta išlaikyti pusiausvyros.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)