Labiausiai išpardavimo nuotaikos jautėsi technologijų sektoriuje – vakar dienos NASDAQ nuosmukis (-1,94 proc.) yra didžiausias per pastarąjį mėnesį. „Facebook“ akcijos atpigo 1,93 proc., pasirodžius žiniai, kad JAV federalinė vyriausybė ir atskiros valstijos padavė bendrovę į teismą dėl antimonopolinių įstatymų pažeidimų. Ieškiniuose teismui reikalaujama suskaidyti bendrovę, atskiriant „Instagram“ ir „WhatsApp“. Šiandien 14.45 val. Lietuvos laiku pinigų politikos sprendimus paskels ECB. Manoma, kad palūkanų normos (-0,5-0,25 proc.) keičiamos nebus, bet bus padidinta ir pratęsta turto supirkimo programa. Po vakar vykusio susitikimo tarp Jungtinės Karalystės premjero B. Johnson‘o ir Europos Komisijos vadovės U. von der Leyen paaiškėjo, kad pagrindinių nesutarimų išspręsti nepavyko, o derybų dėl prekybinių santykių po „Brexit“ terminas nukeltas iki sekmadienio.

Baltijos šalių biržose vyravo korekcinės nuotaikos. Pigo visų septynių didžiausią apyvartą pasiekusių bendrovių akcijos. Didžiausiu nuosmukiu išsiskyrė nuo lapkričio pradžios įspūdingai brangusios „Novaturo“ akcijos (-9,55 proc., iki 2,84 euro už akciją). „Tallink Grupp“ akcijos atpigo 2,14 proc., apie 1 proc. smuktelėjo bankų akcijų kainos (Šiaulių banko -0,81 proc., „Coop Pank“ -1,04 proc., „LHV Group“ -1,10 procento).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)