Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad pirmadienį Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos pasieniečiai Varėnos rajono Margionių kaimo prieigose, kelyje MarcinkonysDruskininkai, patikrino Druskininkų link važiavusį automobilį „Renault Megane“. Ši vietovė yra maždaug už 5 kilometrų nuo sienos su Baltarusija.

Mašiną, pažymėtą lietuviškais registracijos numeriais, vairavo 41-erių Druskininkų gyventojas.

Patikros metu automobilio bagažinėje rasti 8 į polietileną suvynioti ir savadarbėmis petnešomis sukabinti ryšuliai. VSAT pareigūnai juose rado 2000 pakelių cigarečių „Minsk Super Slims“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Paaiškėjo, kad „Renault Megane” yra išregistruotas, jo numeriai yra negaliojantys, o transporto priemonė neapdrausta civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu. Taip pat pasieniečiai nustatė, kad vyras neturėjo teisės sėsti prie vairo – jam už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio yra laikinai atimta teisė tai daryti.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Druskininkų gyventojui Kabelių užkardos pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną.

Šį vyrą pasieniečiai su nelegaliais rūkalais sulaiko ne pirmą kartą, todėl kontrabandininkui gresia bauda nuo 5760 iki 6000 eurų. Bylą nagrinės Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmai. Gali būti konfiskuotas ir netvarkingas automobilis.

Be abejo, druskininkiečiui administracine tvarka teks atsakyti ir už kitus nusižengimus dėl vairavimo ir netvarkingo „Renault Megane“.

Po apklausos vairuotojas paleistas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)