Įgyvendinus šį projektą, ties valstybinės reikšmės magistraliniu keliu A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis atsiras daugiau nei 5 kilometrų ilgio dviračių ir pėsčiųjų tako ruožas, sujungsiantis Ukmergės miestą su Vidiškių gyvenviete. Dviračių ir pėsčiųjų takas prasidės magistralinio kelio 72,164 kilometre, ties vadinamu Plukių taku ir drieksis iki Vidiškių Taikos gatvės (magistralinio kelio 77,460 kilometro).

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) užsakymu naujojo dviračių ir pėsčiųjų tako techninį projektą parengė UAB „Kelprojektas“, o visus darbus atliks viešąjį pirkimą laimėjusi AB „Panevėžio keliai“.

Direkcija su AB „Panevėžio keliai“ sutartį „Valstybinės reikšmės magistralinio kelio A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis ruožo nuo 72,164 iki 77,460 km rekonstravimas, įrengiant pėsčiųjų ir dviračių takus“ pasirašė rugsėjo 15 dieną, o ji įsigaliojo rugsėjo 28 d. Sutarties vertė – beveik 2,5 mln. eurų. Darbus planuojama pabaigti per 12 mėnesių.

Ukmergės rajono savivaldybės administracija pagal AB „Panevėžio keliai“ pateiktą prašymą lapkričio 26 dieną išdavė leidimą pašalinti želdinius (medžius ir krūmus), esančius minėto magistralinio kelio juostoje ir keliančius grėsmę eismo saugumui bei trukdančius įgyvendinti šio kelio rekonstravimo sprendinius. Tai – vienas iš paruošiamųjų šio projekto darbų.

Kadangi suprojektuoto tako trasa praeina po magistralinio kelio A2 Vilnius–Panevėžys viaduku, takas suprojektuotas kaip pėsčiųjų-dviračių viadukas virš magistralinio kelio A6 griovio po viaduku. Ruože iki automobilių stovėjimo aikštelės prie Dukstynos kapinių tarp tako ir kelio bus įrengti saugūs pėstiesiems ir dviratininkams apsauginiai atitvarai. Už minėtos aikštelės takas toliau drieksis už griovio iki tilto per Mūšią. Tiltas per Mūšią bus rekonstruojamas praplatinant jį kairėje pusėje ir taip užtikrinant minimalų pėsčiųjų ir dviračių tako plotį – 2,5 metro.

AB „Panevėžio keliai“ planuoja suformuoti tako sankasą, įrengti vandens nuvedimo sprendinius, pagal poreikį iškelti požemines komunikacijas ir kt. Įrengtas pėsčiųjų ir dviračių takas bus asfalto dangos.

Sujungus naująjį pėsčiųjų ir dviračių taką su jau esamais (vienas prasideda Vilniaus gatvėje, prie pagrindinio tilto per Šventąją, ir baigiasi Paupio gatvėje, antras – Ukmergėje, Kareivinių gatvėje, ties PC „Lidl“, ir baigiasi Dukstynos kaime prie autobusų apsisukimo aikštelės, o trečias – Vidiškių miestelyje ir baigiasi Šventupės kaime), ukmergiškiai turėtų 13–14 kilometrų ilgio pėsčiųjų ir dviračių taką.