Iš kaimyninės Latvijos kilusi atlikėja teigia, jog buvimo drauge su artimiausiais tikrai trūks, tačiau, nepaisant to, rizikuoti Baibos šeima neketina.

„Mano intuicija tikriausiai pasitvirtins – manau, kad švęsime savo šeimos rate. Apsaugosime visus vyresniuosius, laikysimės reikalavimų ir rekomendacijų. Nebus taip, kaip būna kiekvienais metais. Įprastai susirenkame visa didelė šeima pas vyro močiutę. To labiausiai ir trūks – buvimo kartu. Vaikams dažniausiai svarbu dovanos, man – buvimas kartu, – pasakoja dainininkė. – Pirmą dieną būdavome pas vyro gimines, kitą, jei galimybės leisdavo, vykdavome į Latviją, pas mano giminaičius. Arba atvirkščiai.“

Kalėdų dvasią namuose pati kursianti dainininkė besiruošdama šventėms atsižvelgia tiek į lietuvių, tiek į latvių papročius bei tradicijas.

„Kaip tik vakar skambino močiutė – skambino su vardadieniu. Latvijoje vardadienis yra visai nemaža šventė. Užsiminiau jai, kad labai norėčiau pasimatyti, tačiau ji tarė griežtą „ne“, – juokiasi Baiba. – Šiemet stengsiuosi Kalėdoms pasiruošti pati ir kaip įmanoma geriau. Noriu sukurti šventinę atmosferą namuose. Kepsiu imbierinius sausainius, latviškus tradicinius kopūstus. Tiesa, per Kūčias Latvijoje jie valgomi su dešrelėmis, mes neturime ribojimo nevalgyti mėsos. Tačiau gerbdama čionykščias tradicijas jos tikrai atsisakau.“

Šiemet Kalėdos, pasak Baibos, bus gerokai lėtesnės dėl koronaviruso, tad tai bus puiki proga pasimėgauti buvimu kartu.

„Tiesa, dėl vieno dalyko šiemet pasisekė – anksčiau kalėdiniu laikotarpiu nieko nespėdavau, būdavo koncertai, lėkimas. Šiemet niekur nevažiuosime, tad mėgausimės buvimu kartu. Man svarbiausia, kad visi būtų sveiki“, – šypteli žinoma atlikėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)